Košarkaši zabeležili sedmi uzastopni poraz

Ned, 28.01.2018 - 00:37 -- dejan.vukovic

Spartak – Sloga 94:101 (25:32, 26:23, 29:17, 14:29)

Subotica, Hala sportova, gledalaca: oko 300. Sudije: Dragan Matić, Nemanja Ninković, Siniša Prpa.

Spartak: Nikolić 16, Pejić 19, Šajin 17, Barna 3, Jovanović 19, Lučić 9, V. Gazibegović 7, S. Gazibegović, Kojović, Sladoje 4, Kuridža.

Sloga: Bogdanović 16, Simeunović 11, Đorđević 18, Ranitović 8, Vuković 26, Marković 22, Glišović, Ilić, Erak, Milošević. 

Košarkaši Spartaka nisu uspeli da prekinu negativan niz. Večeras su u Subotici doživeli sedmi uzastopni poraz od ekipe Sloge koja je do pobede došla boljom igrom u finišu utakmice. Domaći su i u ovaj meč ušli oslabljeni, bez Hristova, Miščevića i Lakete.

Početak utakmice obilovao je sa puno koševa posebno za tri poena. U prvoj četvrtini postignuto je čak 57 poena. Sloge je povela sa 7:6 kada su usledili dalekometni šutevi. Lučić je vezao dve trojke za Spartak a odgovorio je Simeunović istom merom. Usledile su trojke Pejića i Gazibegovića i odgovor Markovića i Đorđevića. Prvu četvrtinu trojkom okončava Bogdanović za vodstvo gostiju od 32:25. Isti igrač trojkom je počeo drugi period za deset poena viška gostiju, 35:25. Domaćine je u igru vratio Šajin koji je nanizao 6 poena da bi nakon slobodnih bacanja Pejića, košarkaši Spartaka uspeli da preokrenu na 43:41. Nije to obeshrabrilo goste koji su zahvaljujući Ranitoviću i Vukoviću ponovo uspeli da preokrenu rezultat i na odmor da odu sa četiri poena viška 55:51.    

Spartak je do svoje igre došao u trećoj deonici koju su dobili u svoju korist od 12 poena. Zaigrali su bolje u odbrani i uz seriju od sedam poena uspeli da preokrenu na 63:60. Košem Jovanovića i Pejića sada su subotičani imali prednost od deset poena u finišu trećeg perioda. Gosti su u poslednjem napadu trećeg perioda trojkom Vukovića smanjili na 80:72. 

Odlično je Sloga počela poslednji period i za kratko vreme anulirala prednost Spartaka. Trojkom Vukovića, košem Đorđevića iz faula te realizovanim slobodnim bacanjem Sloga se rezultatski približila na samo koš zaostatka. Nenad Vuković je svojom petom trojkom na meču poravnao na 84:84. Usledila je uzbudljiva završnica u kojoj je Spartak došao do 92:90, međutim ni to nije omelo goste iz Kraljeva da dođu do iznenađenja. Marković pogađa a nakon koša Vukovića usledila je nova trojka sada od strane Lazara Markovića za velikih 100:94 minut pre kraja. Subotičani nisu uspeli da potignu koš, napravili su dve greške u napadu i dozvolili protivniku da ostvari drugu prvenstvenu pobedu u ovoj sezoni.  

 

Tagovi: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search