Обележена школска слава – Свети Сава

Ned, 28.01.2018 - 16:13 -- nikola.tumbas
Okretanje savskog kolača u Oš Matko Vuković i muzička numera
Okretanje savskog kolača u Oš Matko Vuković i muzička numera
Detalj sa obeležavanje školske slave u Oš Matko Vuković
Detalj sa obeležavanje školske slave u Oš Matko Vuković

Ђаци и наставници свих основних и средњих школа у нашем граду богатим културно уметничким програмима обележили су данас школску славу – Светог Саву. Уз Светосавску химну, жито и резање славског колача, свечано је било и у Основној школи „Матко Вуковић” у којој су, осим обележавања славе, почели и трећи Дечји светосавски дани.

У препуној фискултурној сали школе присутнима се на овој свечаности обратила Мирјана Стевановић, директорица школе. Она се захвалила гостима који су увеличали ово школско славље.

- У име свих ученика, њихових родитеља и свих запослених обратила бих се речима владике Николаја који каже да је читав овај свет један велики клавир, а да је свако од нас једна дирка и када додирнемо ту дирку ми чујемо ехо своје душе. Погледавши вас све данас, моја душа је племенита и лепа и хвала свима који су данас са нама – казала је Мирјана Стевановић.

Секретар Секретаријата за друштвене делатности Јасмина Стевановић је у име локалне самоуправе и у своје лично име честитала ученицима и њиховим наставницима школску славу и истакла да јој је припала велика част да ове године баш она буде кума Основне школе „Матко Вуковић”  и трећих Дечјих светосавских дана.

-Манифестација Светосавски дечји дани почела је из ове школе и из године у годину укључује све више школа и прераста у значајну манифестацију за овај град. Битно је што сваке године на овај дан посећујемо све школе и уверавамо се у то шта све деца умеју и могу и како на прави начин преносе вредности које нам је уткао Свети Сава – рекла је Јасмина Стевановић

Врло је битно, нагласила је, да деца разумеју значај лика и дела Светог Саве, као неког ко је уткао оно најбитније у школству и образовању, стварао српску цркву, државу и културу, али био познат и по томе да је мирио завађене, ширио добре намере међу суседима и био поштован и цењен не само код свог народа, него код свих на балканском простору.

Свечано је данас било и у средњој Хемијско-технолошкој школи  где су ђаци, такође припремили богат славски програм коме је присуствовала Наташа Алексић, члан Градског већа задужена за област образовања.

Autor teksta: 
Custom Search