Spartak Vojput dočekuje Vojvodinu u polufinalu Kupa Vojvodine

Sre, 31.01.2018 - 21:50 -- dejan.vukovic

Rukometaši Spartak Vojputa u polufinalu Kupa Vojvodine dočekuju ekipu Vojvodine, šampiona države i predstavnika Srbije u SEHA Ligi. Utakmica se igra u četvrtak 1. februara u Hali sportova sa početkom od 19 časova uz besplatan ulaz.

Rukometni savez Srbije ove godine je promenio sistem takmičenja u Kupu Srbije zbog čega su posebno oštećene ekipe iz Vojvodine i centralnog dela Srbije (Beograd i okolina). Srbija je podeljena u četiri regiona i samo pobednici tih regiona će se naći na finalnom turniru Kupa Srbije. U Vojvodini trenutno ima tri ekipe koje su se prošle godine plasirale među prve četiri u državi: Vojvodina, Dinamo i Spartak Vojput i samo jedna od ovih ekipa će moći da se nađe na finalnom turniru Kupa Srbije. 

Iz tog razloga polufinalni susret između Spartak Vojputa i Vojvodine koji se igra u četvrtak 1. februara ima posebnu težinu. Subotički superligaš ostvario je izuzetne rezultate u najmasovnijem takmičenju u proteklih par godina. Tri puta su bili na korak do osvajanja pehara, možda i najbliži tome prošle sezone kada su pred odlazak na završni turnir eliminisali upravo ekipu Vojvodine u dva susreta. Na finalnom turniru savladali su ekipu Dinamo u polufinalu a posustali na samom kraju porazom od Crvene Zvezde sa 20:18.

Spartak Vojput nema većih kadrovskih problema, te spremno dočekuju prvu zvaničnu utakmicu u tekućoj godini. Pre dva meseca ekipi su se pridružila braća Dimitrić koji vredno rade i sve više pokazuju svoje kvalitete. Stanko Dimitrić očekuje dobru utakmicu - Poslednje dve nedelje smo veoma naporno trenirali, odigrali smo i tri prijateljske utakmice sa rivalima iz Mađarske. Mislim da smo svi zadovoljni, naravno da ima stvari koje treba da ispravimo i na tome intenzivno radimo.

Ličnosti: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search