Vojvodina izbacila Spartak Vojputa iz Kupa

Čet, 01.02.2018 - 23:15 -- dejan.vukovic

Spartak Vojput - Vojvodina 23:25 (10:13)

Hala sportova u Subotici. Gledalaca: oko 500. Sudije: Sekulić Marko i Jovandić Vladimir. Isključenja: Sparrtak Vojput 2 min, Vojvodina 8 min. Sedmerci: Spartak Vojput 1/0, Vojvodina 2/2

Spartak Vojput: Pjevalica, Dimitrić Stanko 2, Ristić, Peić Željko, Pernar 3, Perović 1, gačević 1, Mikić, Potpara 2, Dimitrić Slobodan 1, Kojadinović, Arđelan, Radosavljević 1, Leovac 1, Petrović 3, Kurteš 8. 

Vojvodina: Jandrić, Milić, Simović 1, Čagalj, Ostojić 3, Stojanović 1, Nadoveza 5, Jovanović 2, Vučković, Ratković, Trifković 4, Radičević, Verkić, Bojanić 6, Grozdanić 3, Radović. 

Rukometaši Spartak Vojputa nisu uspeli da naprave novo iznenađenje i ponovo iz Kupa da izbace šamipona države, što su uspeli prošle sezone. Subotičani su dostojno namučili protivnika i učesnika Seha lige a uz malo sportske sreće imogli su i do povoljnijeg rezultata. Najzaslužniji za prolaz novosađana u finale Kupa Vojvodine bio je njihov golman Verkić i korpulentni pivot Vladimir Bojanić koji je prošle polusezone igrao u dresu Spartak Vojputa. 

Subotičani su utakmicu odigrali bez prvog golmana Vladimira Abadžića, te je na golu stajao mladi Stefan Arđelan koji se istakao i pokazao da poseduje veliki potencijal. Dobro su domaći otvorili utakmicu, poveli su golom Potpare a zatim i Kurteša, dok je goste rezultatki održavao Bojanić koji je postigao prva dva gola. Obe ekipe su igrale čvrsto u odbrani tako da je publika u prvih deset minuta videla samo četiri gola po dva na obe strane. Radosavljević nije uspeo da realizuje sedmerac što je iskoristio Stojanović i u 10. minutu doveo novosađane po prvi put u vodstvo. Odgovorio je Pernar a nakon gola Ilije Petrovića iz brzog kontranapada rezultat je bio 5:5 u 14. minutu. . 

Usledila su dva gola Vojvodine u nizu za 6:8. Nakon dobre igre u odbrani usledila je brza kontra Spartaka Vojputa koju je pokušao da završi Ilija Petrović, međutim iskusni golman Verkić sačuvao je svoj gol. Umesto poravnanja Vojvodina je sa dva brza gola uspela da se rezultatski odvoji na 6:9. Imali su domaći još jednu sjajnu priliku da se približe protivnku, međutim nakon šuta Dimitrića lopta koja je prevarila golmana Verkića, umesto u mrežu udarila je u prečku gola. Poluvreme je završeno sa tri gola viška u korist Vojvodine, 10:13.

Početak drugog poluvremena pripao je gostima koji su u 49. minutu imali najveću prednost, 16:22. Nisu se ni trada predavali izabranici trenera Slaviše Lakovića. Pogotkom Gačevića i sa dva gola Kurteša prišli su na 19:22, osam minuta pre kraja susreta. Nadoveza prekida niz domaćih, međutim golom Pernara te odbranom Arđelana i novim pogotkom Dimitrića ušlo se u neizvesnu završnicu 21:23. Nade subotičana razuverio je Jovanović koji je bio siguran sa sedam metara za 21:24 u 58. minutu. Pernar smanjuje na 22:24, međutim Vojvodina uzvraća preko Simovića koji u poslednjem minutu postiže svoj prvi gol na utakmici. Konačan rezultat postavio je najbolji strelac polufinalnog susreta, Kurteš Aleksandar za 23:25.  

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search