Neočekivan poraz odbojkaša Spartaka

Pet, 02.02.2018 - 22:55 -- dejan.vukovic

Spartak - Jedinstvo 0:3 (16:25, 19:25, 26:28)

Hala sportova u Subotici. Sudije. Rogić i Cvetković. Gledalaca: oko 200

Spartak: Milović (libero), Arsenoski 1, Jungić 5, Veselinović 5, Peić (libero), Seizović, Eremić 9, Kovačević 5, Rajković, Kecman 8, Tumbas 4, Sinđelić.

Jedinstvo: Mladenović , Radivojević (libero), Milić 1, Pešut 10, Radišić, Majstorović , Milutinov 9, Bojičić 8, Škrbić, Micić 13, Paravinja, Roljić 10.

Odbojkaši Spartaka nisu uspeli da zabeleže novu pobedu. Pružili su znatno slabiju igru od očekivane što su iskoristili izuzetno motivisani gosti koji su osvojili vredne bodove u Subotici. Utakmica u Hali sportova počela je malim slavljem. Naime, odbojkašu Spartaka, Vanji Eremiću uručen je skroman poklon pošto je proglašen za najboljeg odbojkaša u mesecu januaru u Superligi. 

Nakon početnog rezultatskog odmeravanja snaga, gosti su stigli do prve ozbiljnije prednosti. Nakon 4:4 poveli su sa tri poena za 4:7. Razigrao se Boljić čijim poenima je Jedinstvo stiglo do vodstva do 12:8. As servisom Micića i ubrzo novim poenom raspoloženog Roljića prednost gostiju je narasla na 16:10. Nisu uspeli subotičani da ugroze visoko vodstvo gostiju, tako da je ekipa Jedinstva u finiš seta ušla sa 23:15. Micić donosi set loptu a već prvu je realizovao Milutinov.

Drugi set je počeo rezultatskom klackalicom, domaći su malo poboljšali igru te nakon poena Eremića sa druge linije, došli do minimalne prednosti od 5:4. Usledila je nesigurnost u redovima Spartaka, vezali su tri greške i tako dozvolili protivniku da preokrene na 5:7. Poravnali su Golubovi poenom Tumbasa, 7:7, kada je odgovornost preuzeo Pešut vezao čak tri as servisa i time Jedinstvu doneo prednost od 11:8. Greškama igrača Spartaka i novim as servisom Milutinova, gosti su stigli do 16:10. Razigrao se Micić te doprineo velikom vodstvu gostiju od 23:17. Kovačević greši i donosi protivniku set loptu koju ubrzo koristi Micić za 2:0 u setovima.

Najviše drame viđeno je u trećem setu koji su gosti dobili na razliku. Subotičani su napokon prikazali deo svoje igre koja ih je krasila ove sezone. Poveli su sa 9:7 as servisom Jungića. Gosti su poravnali na 11:11 i podigli subotičku publiku na noge koja je pokušala bodrenjem da pomogne domaćim igračima. Na krilima podrške subotičani su poveli sa 18:14 smečom Tumbasa. U finiš seta subotičani su ušli sa tri poena viška 21:18, međutim ni to nije bilo dovoljno da ovaj period uspešno privedu kraju. Blokom Pešuta, Jedinstvo je prišlo na 22:21. Jungić je doneo dve set lopte za 24:22, da bi Jedinstvo vezalo dva poena za 24:24. Uspeli su gosti da preokrenu a poenom Roljića i da okončaju meč u svoju korist za maksimalnih 3:0.

Tagovi: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search