Hokejaši Spartaka trijumfovali na Kupu Subotice

Pon, 05.02.2018 - 21:47 -- dejan.vukovic

Hokej klub Spartak je proteklog vikenda organizovao tradicionalnog 6. Međunarodni seniorski turnir pod nazivom  "KUP SUBOTICE 2018", koji se istovremeno bodovao i za BIHL. Pored domaćina nastupile su ekipe HK Vukovi (Sarajevo/BIH) i HK Metalurg (Skoplje/Makedonija).

Igralo se po dvokružnom sistemu, svako sa svakim dva puta, i postignuti su sledeći rezultati:

  • 1 kolo: Spartak - Vukovi 3:0 , Vukovi - Metalurg 2:3 , Metalurg - Spartak 4:5
  • 2 kolo: Spartak - Metalurg 9:7, Vukovi - Spartak 4:9, Metalurg - Vukovi 13:5

Konačan plasman:

  1. HK Spartak
  2. HK Metalurg
  3. HK Vukovi

Na domaćem ledu najbolje su se snašli subotički "ledeni oklopnici" koji su veliku borbu vodili sa ekipom iz Skoplja, za koju su nastupila i 4 igrača iz Slovenije i 1 iz Rusije. U veoma neizvesnim utakmicama visokog tempa, oba susreta su rešena u korist HK Spartak, najviše zahvaljujući većem broju igrača i ogromnoj borbenosti cele ekipe.

Sastav HK Spartak seniori: Alaker Erik, Velašević Miloš, Vidaković Igor, Kolarić Aleksandar, Bošnjak Luka, Gergelj Danijel, Peter Alen, Plavšić Dominik, Tancoš Tamaš, Šljapić Igor, Pavlović Filip, Katančić Denis, Lošonci Adam, Kojić Miloš, Tolmači Branislav, Fabec Joseph, Subotić Srdjan, Nešić Mate, Cindel Norbert, Katančić Erik, Đorđević Aleksandar i Mileusnić Petar. Trener: Brestovac Uroš

Selekcija U14 HK Spartak je u subotu 03.02. nastupila u Mađarskoj u sklopu državnog "B" prvenstva Mađarske u fuziji sa HC Kiškoroš. Zabeležili su ubedljivu pobedu nad ekipom Sportorszag SC 10:2 (3:2 2:0 5:0), dok je selekcija U12 nastupila u dve kategorije, pa je tako u sklopu "B" prvenstva Mađarske ostvaren nerešen rezultat 5:5 (Vs Gepard A) dok su sa 7:1 poraženi od ekipe Brasov/RUM. Kombinovani sastav koji nastupa u "C" kategoriji je pretrpeo poraz od ekipe MAC-a u Budimpešti.

U sklopu Prvenstva Srbije - prva B liga, HK Spartak je u Subotici dočekao ekipu HK "Kraljevi" iz Beograda i doživeo poraz rezultatom 3:0 (0:0 2:0 1:0).  Za Spartak su nastupili: Basarić Igor, Vujković Davor, Dujmović Nikola, Brestovac Uroš, Fazekaš Đorđe, Dakić Srdjan, Desnica Prvoslav, Krstić Vanja, Ladocki Čaba, Popović Branislav, Basarić Deja, Ižipac Ignjatije, Sakala Zolika. Trener: Kerleta Miodrag.

Narednog vikenda selekcija seniora putuje za Sarajevo/BIH na naredni turnir u sklopu BIHL, dok će u istom terminu u Sarajevu biti organizovan i turnir za selekcije U8 i U10, dok će selekcije U12 i U14 narednog vikenda imati svoje utakmice u sklopu Prvenstva Mađarske.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search