Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Četiri selekcije HK Spartak učestovale na turniru u Sarajevu

Uto, 13.02.2018 - 23:19 -- dejan.vukovic

Prethodnog vikenda hokejaši Spartaka su nastupali na niz takmičenja. Selekcije U8, U10, U15 i seniori su u Sarajevu (BIH), nastupali na tradicionalnom 8. međunarodnom turniru "Happy Hockey Days 2018", kao i na utakmicama u sklopu BIHL (Balkan Ice Hockey League).

Selekcija U8 je u Sarajevu na dvodnevnom turniru odigrala ukupno 8 utakmica na kojima je zabeležila skor od 6 pobeda, jedan nerešen rezultat i jedan poraz, što je u ukupnom plasmanu bilo dovoljno za drugo mesto. Selekcije U10 je odigrala ukupno 7 utakmica i sa skorom od 6 pobeda i 1 porazom zauzela je prvo mesto u konačnom plasmanu, zbog pobede u međusobnom susretu sa direktnim rivalom. Na ovom turniru su nastupile i ekipe Girls Serbia u obe kategorije, a za koje je nastupilo 11 devojčica iz subotičkog Spartaka. Odigrale su odličan turnir te u oba takmičarska uzrasta zauzele 3. mesto.

Devojčice su na kraju turnira, od prijatelja kluba iz Kanade, preko organizacije Hockey Without Borders, dobile svaka po novi hokejaški štap kao dodatni motiv za treninge i sportsko usavršavanje. Od članova HK Spartak u ovim kategorijama su nastupili: Poljaković Filip, Penava Ognjen, Temunović Vanja, Gubičak Leon, Bem Karlo, Brestovac Relja, Kujundžić Nikola, Milodanović Filip, Benčić Mihajlo, Marton Leon, Krstin Ognjen, Budinčević Petar, Iveljić Matija, Ponjavić Andrija, Popov Novak, Rajković Marjan, Sabo Rac Emil, Marton Erik, Milanko Danilo, Mandić Antonija, Lukić Dunja, Kovač Nina, Poljaković Lana, Ponjavić Iva, Gladić Petra, Rac Sabo Hanna, Popov Jovana, Milodanović Ana, Vaštag Ivett i Benčić Anastasija. Treneri: Brestovac Uroš, Kolarić Aleksandar i Fabec Joseph.

Selekcija U15 je put Sarajeva otišla u nekompletnom sastavu, gde je odigrala 2 kontrolne utakmice sa domaćim HK Vukovi, pred završni turnir Juniorske hokejaške lige, koji se narednog vikenda igra u Delnicama (Hrvatska), gde će ekipa HK Siscia iz Siska ugostiti HK Vojvodina, HK Vukovi i HK Spartak (selekcije U12 i U15). U oba meča pobedu je odnela subotička ekipa, prvenstveno zahvaljujući disciplinovanoj igri u odbrani (8:2 i 2:0). Za HK Spartak U15 su nastupili: Vereš Sintia, Penava Veljko, Đorđević Aleksandar, Distl Džuliano, Rac Sabo Lilla, Žikić Emilija, Jaramazović Maximilian, Sekulić Elena, Ilić Dana i Vinčić Smiljana. Treneri: Brestovac Uroš i Kolarić Aleksandar.

Selekcija seniora je u Sarajevu odigrala dve utakmice protiv domaćih HK Vukovi u sklopu regionalne BIHL, i na oba susreta je uspela da zabeleži pobedu (4:2 i 7:2), čime su se učvrstili na prvom mestu na ovosezonskoj tabeli, ispred HK Metalurg iz Skoplja i sarajevskih HK Vukovi. Za seniore Spartaka na ovom dvomeču su nastupili: Alaker Erik, Velašević Miloš, Gergelj Danijel, Peter Alen, Kolarić Aleksandar, Tolmači Branislav, Fabec Joseph, Katančić Erik, Lošonci Adam, Katančić Denis, Mileusnić Petar i Bošnjak Luka. Treneri: Vereš Vedran i Brestovac Uroš.

U isto vreme selekcije U12 i U14 su nastupile u sklopu "B" Prvenstva Mađarske u fuziji sa ekipom HK Kiškoroš. Selekcija U14 je pretrpela poraz u Budimpešti od HC Vašaš rezultatom 5:8, dok je selekcija U12 u "B" takmičenju uspela da zabeleži pobedu protiv izuzetno jakog tima UTE "B" rezultatom 4:1.

Selekcija veterana HK Spartak je u nedelju u Subotici dočekala ekipu HK Drvene nogice iz Beograda, i u sklopu Prve B lige Prvenstva Srbije i na žalost pretrpela neugodan poraz rezultatom 2:4.

Autor teksta: