Fudbaleri Spartaka dočekuju Crvenu Zvezdu

Pet, 23.02.2018 - 23:44 -- dejan.vukovic

Fudbaleri Spartak Ždrepčeve krvi u nedelju 25. februara od 13 časova dočekuju ekipu Crvene Zvezde u okviru 24. kola Super lige. Utakmica če se igrati po teškom terenu što će biti najveća prepreka za obe ekipe da se prikažu u najboljem svetlu.

Utakmicu je najavio šef struke Aleksandar Veselinović - Predstoji nam utakmica sa u ovom momentu najboljom ekipom u Srbiji. Sa velikom dozom poštovanja i jednim iskrenim čestitkama dočekujemo Crvenu Zvezdu zbog onoga kako su nas uz Partizan predstavljali u Evropi. Crvena Zvezda je protiv jedne veoma kvalitetne ekipe kao što je CSKA iz Moskve čiji budžet premašuje 100 miliona eura, koja ima veoma iskusne igrače i najčešče proleće dočeka u Evropskim takmičenjima odlično odigrala i čini se da je nedostajalo samo malo sportske sreće. Sve nam to govori da ćemo igrati protiv jednog izuzetnog protivnika, ali mi je jako žao što će se takav praznik fudbala odigrati pod takvim vremenskim uslovima. Nisam od onih koji traže ikakve alibije, kako nama tako će biti i Crvenoj Zvezdi, ali moram da istaknem da ovo nisu fudbalski uslovi. Stanje terena u Subotici je protiv aktera i protiv gledalaca. Pre deset minuta smo bili na terenu i ono čega se jedino plašim da ne dođe do povrede jednih i drugih aktera u tom susretu. Mislim da niko neće imati korist od ove utakmice osim bodova.

- Spremni smo da odigramo kvalitetnu utakmicu koliko nam to dozvoli Crvena Zvezda. Želimo da se na kraju utakmice pogledamo u ogledalo i kažemo da smo pružili svoj maksimum pa ćemo videti koji će nam to rezultat doneti. Imamo puno neizvesnosti oko sastava tima, zbog povređenih igrača i tek ćemo u nedelju ujutru znato ko će početi utakmicu što nam pravi problem oko pripreme ovog duela. - rekao je Veselinović

Nemanja Nikolić je odigrao nekoliko sezona u Rusiji i svestan je koliki je uspeh napravila Crvena Zvezda - Na početku bih se zahvalio Partizanu i Crvenoj Zvezdi na svemu što su pokazali u Evropi. To puno znači za naš fudbal gde se vidi da smo krenuli jednom uzlaznom putanjom te se više pažnje obraća na igrače iz Srbije. Utakmicu koju su oni odigrali protiv CSKA pre koji dan, platili su fudbalskom srećom koja im je okrenula leđa. Sa druge strane videli smo jednu iskusnu ekipu CSKA. Igrao sam u Rusiji i znam da pojedini igrači CSKA su skoro deset godina zajedno u timu što nam pokazuje da nekada to iskustvo preovladava. Predstoji nam teška utakmica po lošim vremenskim uslovima. I Spartak i Crvena Zvezda igraju stilom kojima ne odgovara ovakav težak teren. Mislim da publika neće videti prelepi fudbal, želim samo da posle utakmice svi budu zdravi jer je teren u katastrofalnom stanju.   

Tagovi: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search