Spartak Vojput slavio u Subotici

Sub, 24.02.2018 - 23:57 -- dejan.vukovic

Spartak Vojput – Jugović 33:24 (16:13)

Hala sportova u Subotici. Gledalaca: oko 500. Sudije: Antić Vanja i Jakovljević Jelena. Sedmerci: Spartak Vojput 8/3, Jugović 2/1. Isključenja: Spartak Vojput 6 min, Jugović 6 min

Spartak Vojput: Dimitrić Stanko 2, Peić Željko 1, Dimitrić Slobodan 1, Pernar 1, Perović 9, Gačević 1, Ristić, Potpara 5, Kojadinović, Arđelan, Radosavljević 6, Leovac, Stefanović, Petrović 6, Kurteš, Abadžić.

Jugović: Milovanović, Jokić 3, Petrović 2, Vrgović 5, Kočić, Karanović 2, Momčilović 1, Mladenović, Bosnić, Komlanov 1, Andrić, Milić 1, Vitas, Ranisavljević 6, Karan 3, Žikić.

Rukometaši Spartak Vojputa došli su do važne pobede za mirniji nastavak prvenstva. Nakon dva minimalna poraza na gostujućim terenima od Šamota i Obilića pobeda je za domaće večeras bila imperativ što se videlo na njihovom pristupu i dobroj igri tokom celog susreta.

Jugović je došao u vodstvo golom Jokića u prvom napadu. pogotcima Potpare a zatim Gačevića, Spartak Vojput preokreće na 2:1, nakon čega je usledilo novo izjednačenje. Prvu osetniju prednost imali su rukometaši Spartak Vojputa nakon dva gola u nizu Radosavljevića za 6:4 u 9. minutu. Slabom realizacijom sedmeraca domaći su dozvolili protivniku da se vrati u igru. Poravnali su Kaćani na 8:8 da bi Jokić i preokrenuo na 8:9 u 18. minutu.

Minimalnu prednost gosti su imali do 22. minuta kada je usledila serija domaćih igrača. Večeras odlični Marko Perović poravnava na 11:11, da bi Radosavljević a zatim Slobodan Dimitrić doneli prednost subotičanima od 13:11. Golom Ilije Petrovića pet sekundi pre kraja prvog poluvremena domaći su na odmor otišli sa tri gola viška, 16:13.

Drugo poluvreme u potpusnosti je pripalo rukometašima Spartak Vojputa. Ozbiljno su ušli subotičani u nastavak utakmice, zaigrali su agresivnije u odbrani i preko raspoloženog Marka Perovića, kapitena Potpare, Radosavljevića i Ilije Petrovića povećavali razliku. Marko Perović lobuje golmana sa krila za 19:16 u 38. minutu, Potpara povećava na 20:16 a nakon uspešne odbrane golmana Abadžića usledio je pogodak Slobodana Dimitrića za prednost domaćih od 5 golova, 21:16.

Trinaest minuta pre kraja Milan Potpara pogađa za 26:20. Jedan od najlepših golova viđen je desetak minuta pre kraja. Potpara iz silovitog šuta pogađa stativu, lopta dolazi do Marka Perovića, koji je bio na samom uglu terena, šutirao je takozvanu "kokicu" sa kojom lopta dobija specifičnu putanju te iz mrtvog ugla vara golmana Vitasa za 27:20. Deset minuta pre kraja subotičani su imali prednost od osam golova, 28:20 i time totalno slomili otpor gostiju. Trener Slaviša Laković u finišu meča uveo je domaće mlade igrače, Peića, Ristića i Kojadinovića. Konačan rezultat od 33:24 postavio je Peić Željko u poslednjem minutu.

U sledećem kolu koje je na programu u sredu 28. februara Spartak Vojput gostuje ekipi Metaloplastike u Šapcu a u subotu 3. marta dočekuju drugoplasirani Partizan.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search