Crvena Zvezda slavila u Subotici posle preokreta

Ned, 25.02.2018 - 18:37 -- dejan.vukovic

Spartak Ždrepčeva krv - Crvena Zvezda 1:2 (1:2)

Gradski stadion u Subotici. Gledalaca: oko 2500. Sudija: Danilo Grujić. Pomoćnici: Oliver Petrović i Jovan Grujić. Strelci: 1:0 - Đuričin u 39, 1:1 - Rodić u 41, 1:2 - Rodić u 45. minutu.

Spartak Ždrepščeva krv: Ostojić, Stojković, Tekijaški, Kerkez, Vukčević, Jočić, Glavčić (od 90. Matijević), Đuričin (od 90. Dunđerski), Čečarić, Dieng, (od 73. Lučić), Nikolić.

Crvena Zvezda: Borjan, Gobeljić, Savić, Babić, Rodić, Jovičić, Krstičić, Milijaš (od 75. Račić), Milić (od 68. Ben), Srnić (od 88. Adžić), Pešić.

Fudbaleri Spartaka nisu uspeli da iznenade Crvenu Zvezdu iako su poveli golom Đuričina u 39. minutu. Međutim, do isteka prvog poluvremena Crvena Zvezda je sa dva gola Rodića uspela da preokrene rezultat. U nastavku susreta viđeno je nekoliko dobrih akcija sa obe strane, ali nije više bilo golova.

Utakmica u Subotici odigrana je po hladnom i vetrovitom vremenu zbog čega se na Gradskom stadionu okupilo samo oko 2500 posetilaca.  Prvo veliko uzbuđenje desilo se na samom početku utakmice. Tekijaški je u 3. minutu nepropisno zaustavio Pešića u kaznenom prostoru nakon čega je sudija dosudio penal za beograđane. Međutim, Pešić ne koristi nastrožu kaznu, pogađa prečku  te je rezultat ostao kao na početku utakmice. Četiri minuta kasnije Đuričin na asistenciju Čečarića pogađa mrežu, međutim gol je poništen zbog ofsajda.

Usledila je ofanziva Crvene Zvezde, pokušao je Milijaš iz daljine u 14. minutu i proslavio golmana Ostojića. Samo minut kasnije babić je tukao glavom a igrači Spartaka sa gol linije izbacuju loptu u polje. Par minuta kasnije dobar centaršut Gobeljića, lopta dolazi do Srnića koji tuše glavom, ali još jednom dobra intervencija golmana Ostojića. Šansu je imao i Pešić u 30. minutu no njegov šut odlazi pored stative. Proslavio se Ostojić i u 35. minutu kada je zaustavio odličan pokušaj Milijaša iz slobodnog udarca sa 18 metara.

Četiri minuta kasnije usledila je velika radost na tribinama. Spartak je izveo izvanrednu i brzu akciju koja je potekla od Nikolića zatim lopta dolazi do Čečarića koji upošljava Đuričina koji iskosa sa desne strane loptu šalje u mrežu pored golmana Borjana. Na žalost domaće publike nakon samo dva minuta Crvena Zvezda je došla do poravnanja. Skraćeni korner sa desne strane izveo je Milijaš, loptu na drugoj stativi glavom je zahvatio Rodić i sproveo je u mrežu za 1:1. Isti igrač donosi rezultatski preokret u poslednjim trenucima prvog poluvremena. Nastala je gužva u kaznenom prostoru Spartaka, lopta dolazi do Rodića koji je šalje u mrežu za 1:2.

Drugo poluvreme počelo je šansom beograđana. Milić je uputio šut ka golu a kapiten Kerkez sa gol linije loptu izbacuje u polje. Spartak je mogao do pravnanja u 60. minutu, Đuričin se probio po desnoj strani uposlio Nikolića koji je bio neprecizan. Dva minuta kasnije nova prilika za Nikolića koji ni ovog puta nije uspeo da pogodi okvir gola. Pokušali su domaći da dođu bar do jednog boda, međutim odbrana gostiju uspešno je rešavala sve zadatke i na kraju Crvena Zvezda zasluženo nosi bodove iz Subotice.

Tagovi: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search