Održan treći Memorijalni turnir Mirko Vujković

Pon, 26.02.2018 - 23:49 -- dejan.vukovic

Treći memorijalni vaterpolo turnir "Mirko Vujković" održan je na bazenu Dudova šuma u nedelju 25. februara. Na turniru se okupilo četiri veteranske ekipe kojima je rezultat bio u drugom planu. Glavni cilj okupljanja je bilo druženje i prisećanje na vrhunskog sportistu kasnije trenera vaterpola i hokeja na ledu.

Pored domaćina Spartaka bile su tu ekipe Vojvodine, Bečeja i Poleta iz Sombora. Pobednici trećeg memorijala su veterani Vojvodine koji su u finalu savladali Spartak posle penal serije. Treći je bio Bečej, a četvrta ekipa Poleta iz Sombora. 

Jedan od organizatora turnira je bio Damir Vujković sin pokojnog Mirka - Okupilo se četitri ekipe sastavljene od momaka koji su igrali sa Mirkom ili protiv njega li im eventualno bio trener. Treći put organizujemo ovaj turnir i ovom prilikom bih se zahvalio svim klubovima i igračima koji su došli i naravno ljudiamkoji su nam pomogli da sve ovo uspešno organizujemo.

Mirko se rodio na Paliću 1943 godine, gde je leti plivao i igrao vaterpolo a zimi kada se jezero zaledilo igrao hokej. Ceo svoj život je proveo u sportu, bavio se i rukometom i bio član beogradskog Partizana. Činjenica je da je u svakom sportu kojim se bavio postizao odlične rezultate. Po okončanju karijere posvetio se trenerskom radu. U Pragu je završio trenersku školu, smer hokej. U hokeju je bio trener reprezentacije za igrače do 18 godina i za seniore u sezoni 1992/93. Sa ekipom Spartaka osvojio je nekoliko titula prvaka SFRJ od pionirskih do juniorskih selekcija. Vaterpolo je igrao u Spartakudo 1979 godine nakon čega je nastavio da radi kao trener. Uspeha je imao i kao vaterpolo stručnjak za čega je nekoliko puta bio i nagrađivan od Vojvođanskog i Jugoslovenskog vaterpolo saveza. 

   

 

 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search