Rukometaši Spartak Vojputa savladali Partizan

Ned, 04.03.2018 - 00:33 -- dejan.vukovic

Spartak Vojput – Partizan 24:22 (13:11)

Hala sportova u Subotici. Gledalaca: oko 900. Sudije Jevtić Miloš i Jevtiž Đorđe. Sedmerci: Spartak Vojput 2/1, Partizan 7/2. Isključenja: Spartak Vojput 6 min, Partizan 16 min

Spartak Vojput: Dimitrić Stanko 1, Peić Željko, Dimitrić Slobodan 2, Pernar 3, Perović 7, Gačević 1, Mikić, Potpara 3, Kojadinović, Arđelan, Radosavljević 4, Leovac, Stefanović 1, Petrović, Kurteš 2, Abadžić (15 odbrana).

Partizan: Butulija 2, Jokić, Živković 2, Grubić, Pavlović, Milenković 5, Minić 3, Mikić, Milosavljev, Pižurica 1, Đuričić 1, Trnavac, Nedeljković 2, Stevanović 6, Maksić.

Rukometaši Spartak Vojputa uspeli su da pobede Partizan, drugoplasiranu ekipu u prvenstvu u izuzetno borbenoj utakmici u kojoj je dominirala igra u odbrani obe ekipe. Subotičani su u meč ušli sa velikom željom, odigrali su veoma borbeno i kolektivno a posebno se istakao golman Abadžić koji je nanizao 15 odbrana uz to odbranio i dva sedmerca.

Spartak Vojput je odlično otvorio utakmicu. Poveli su sa 3:0 i 5:1 nakon trećeg gola Marka Perovića i odličnih odbrana Abadžića. Usledio je niz Partizana od 4:0 za poravnanje na 6:6 u 19. minutu. Marko Perović je prekinuo niz beograđana a Potpara vratio prednost od dva gola viška u 22 minutu, 8:6. Zaustavili su rukometaši Partizana napade domaćina u naredna četiri minuta i uspeli po prvi a i ispostavilo se jedini put da dođu u vodstvo golom Minića za 8:9. Dodatno je to motivisalo subotičane koji su golom Potpare prvo porvanali a zatim preko Pernara i Marka Perovića ponovo poveli sa dva gola, 11:9. Domaći su zadržali stečenu prednost te na poluvreme otišli sa 13:11. 

Interesantan je bio nastavak utakmice. Milenković smanjuje sa igračem manje na 13:12 a Kurteš u istom minutu uzvraća za 14:12. Usledio je period od sedam minuta bez gola na obe starne. Abadžić je zaustavio sedmerac Stevanoviću a sa druge strane Milosavljev dva puta brani šut sa krila Marku Peroviću. Nakon sedam minuta prvi do gola dolaze gosti, te preko Stevanovića smanjuju na 14:13. U narednih šest minuta Partizan je uspeo tri puta da poravna rezultat, ali nisu mogli i do preokreta. Subotičani su uvek bili za korak ispred da bi deset minuta pre kraja iskoristili još jednu odličnu odbranu Abadžića te sa dva gola Radosavljevića i pogotkom Pernara stigli do 21:18 u 53. minutu.

Partizan je zapretio tri minuta pre kraja kada se u listu strelaca po peti put upisao Milenković za 21:20. Slobodan Dimitrić odličnim golom sa krila vraća prednost od dva gola, 22:20. Poslednji minut utakmice počeo je sa dva gola viška u korist Spartak Vojputa, 23:21. Tridesetak sekundi pre kraja Stevanović je smanjio na 23:22 i dao nadu svojoj ekipi za eventualno osvajanje jednog boda. Međutim, domaći rukometaši su izuzetno sigurno odigrali poslednji napad i pobedu krunisali golom mladog Stefanovića u poslednjim sekundama za 24:22.

Za najboljeg igrača utakmive proglašen je golman Spartak Vojputa Vladimir Abadžić koji je nanizao 15 uspešnih odbrana i bio velika prepreka rukometašima Partizana.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search