Neočekivan poraz košarkaša Spartaka

Sub, 10.03.2018 - 23:32 -- dejan.vukovic

Spartak – Radnički 64:76 (13:22, 11:25, 25:22, 15:7)

Subotica, Hala sportova, gledalaca: oko 200. Sudije: Aleksandar Glišić, Dejan Mizdrak, Vladimir Vesković.

Spartak: Jovanović 10, S. Gazibegović, Nikolić 9, Pejić 2, Lučić, Kojović 4, Sladoje 3, V. Gazibegović 11, Kuridža, Šajin 11, Barna 7, Karadžić 7.

Radnički: Jovanović 19, Lalović 8, Luković, Milisavljević 2, Popović, Pavlović 9, Ristić, Demčešen 4, Tomašević, Beader 9, Kolman 25.

Košarkaši Spartaka razočarali su svoju publiku ubedljivim porazom od Radničkog, iako su pre meča važili za fovorite. Odigrali su subotičani loše prvo poluvreme, sa puno grešaka u napadu i izuzetno slabim učinkom u šutu za tri poena. Radnički je iskoristio greške protivnika i zasluženo stigao do četvrte prvenstvene pobede.   

Gosti su poveli sa 2:0 da bi košem večeras raspoloženog Kolmana imali prednost od 10:2. Pokušali su subotičani šutevima za tri poena da se primaknu, međutim izostala je realizacija u tom delu što je u većini mečeva krasilo igru Spartaka. Uspeli su domaći preko Karadžića da se primaknu, te se činilo da će ubrzo pojačati ritam. Umesto rezultatske neizvesnost, Beader postiže trojku da bi poenima Pavlovića gosti stiglo do devet poena viška.

Druga četvrtina u potpunosti je pripala košarkašima Radničkog. Domaći su napravili niz grešaka u napadu, što su gosti kažnjavali brzim kontrama. Jovanović pogađa za velikih 24:45 u 19. minutu. Gosti su na odmor otišli sa velikih 23 poena prednosti. U nastavku utakmice Spartak je malo konsolidovao igru te su uspeli da se primaknu na 44:56 nakon trojke Karadžića. Nisu mogli više od toga, usledila je trojka Lalovića, te dva dalekometna šuta Jovanovića sa kojim je Radnički ponovo imao velikih 22 poena prednosti, 47:69.   

Nije bilo više dileme oko pobednika ovog susreta. Gosti su spustili ritam a košarkaši Spartaka su do kraja uspeli jedino da ublaže ubedljiv poraz

Tagovi: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search