Ambasador Crne Gore u poseti našem gradu

Pon, 12.03.2018 - 12:34 -- nikola.tumbas
Izjave za medije
Izjave za medije

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban sastao se, u Gradskoj kući, sa Njegovom ekselencijom Branislavom Mićunovićem, ambasadorom Republike Crne Gore u Beogradu, koji je danas posetio naš grad. Tokom srdačnog susreta, kome su prisustvovali pomoćnik gradonačelnika Marijana Cupać i član Gradskog veća Nemanja Simović, razgovaralo se o odnosima između dve zemlje, trgovinskoj razmeni ovog regiona sa Crnom Gorom, privrednim, turističkim i kulturnim potencijalima našeg grada i intenziviranju saradnje između grada Subotice i prijateljskih crnogorskih opština.

Gradonačelnik Laban je izjavio da Subotica neguje dobre i partnerske odnose sa Kotorom, Beranama i Bijelim Poljem i da je ukupna robna razmena između Regionalne privredne komore Severnobačkog upravnog okruga (opštine Ada, Senta, Kanjiža, Mali Iđoš, Bačka Topola i grad Subotica) i Crne Gore u periodu januar-decembar 2017. godine iznosila 23,6 miliona dolara.

– Razgovarali smo o privrednim potencijalima Subotice, našoj kulturnoj baštini, multietničnosti kojom se ponosimo i odnosima sa opštinama u Crnoj Gori. Bilo je reči i o turističkim potencijalima Subotice i razvoju banje Palić, gde bismo mogli da iskoristimo iskustva Crne Gore, kao prepoznatljive turističke destinacije. Danas ćemo, zajedno sa ambasadorom Mićunovićem, obići zgradu Narodnog pozorišta, čija je adaptacija, rekonstrukcija i revitalizacija u toku, kao i Industrijsku zonu ‘Mali Bajmok’ u okviru koje posluju velike svetske kompanije u kojima je zaposleno više od 6.200 ljudi – istakao je Bogdan Laban.

Uz ocenu da je današnji susret sa gradonačelnikom Subotice Bogdanom Labanom bio vrlo plodonosan i, kako je naveo, više od kurtoazne posete, ambasador Mićunović je naglasio da sa radošću gleda na građansku, multikonfesionalnu i multinacionalnu Suboticu u kojoj različitosti ne proizvode sukobe i gde svi građani žive u dobrim odnosima.

– Mi smo danas, a to je i najvažnije, jedni drugima stavili na raspolaganje sve svoje mogućnosti, kako bi zajedno unapredili međusobnu saradnju. Verujem da je veoma važno i to što smo konstatovali da odnosi između Srbije i Crne Gore nikada nisu bili bolji, uspešniji i jednostavniji. Moju današnju posetu Subotici i razgovor sa gradonačelnikom Labanom i njegovim saradnicima upisujem u još jedan korak odlične saradnje naših država i ugrađujem u dobre odnose između Srbije i Crne Gore – poručio je Branislav Mićunović.

Posle razgovora u Zelenoj sali Gradske kuće i obilaska zgrade Narodnog pozorišta i Industrijske zone „Mali Bajmok“, gradonačelnik Laban i ambasador Mićunović posetili su  „Udruženje Crnogoraca Subotice“.

Autor teksta: 
Custom Search