Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Koncert Subotičkog tamburaškog orkestra i gostiju

Pon, 12.03.2018 - 08:54 -- darko.kovacevic

U petak 16 marta 2018 godine sa početkom u 19,30h u gradskoj kući će se održati koncert nove tamburaške muzike.

Na koncertu će učestvovati Subotički tamburaški orkestar i solista Alenka Ponjević, Subotički tamburaški kvartet i kao gost Akademski tamburaški orkestar umjetničke akademije u Osijeku.

Dirigenti su Marijana Marki iz Subotice i Tihomir Ranogajec iz Osijeka.

Na Umetničkoj akademiji u Osijeku akademske godine 2017/18 pokrenut je preddiplomski studij žičanih instrumenata (smer tambura i gitara), i diplomski studij tamburaškog umeća. U okviru tih novootvorenih studija je osnovan akademski orkestar umjetničke akademije u Osijeku koji je sastavljen od studenata na ovom smjeru. U svojem najvećem sastavu broji preko 20 tamburaša, 5 gitarista i klavir. Na ovom koncertu orkestar nastupa u svojem smanjenom, kamernom izdanju kojeg čine studenti preddiplomskog studija tambure gde se od članova očekuje još veće majstorstvo.

Kompozicije koje izvodi orkestar su transkripcije majstora evropske muzike i originalnih kompozicija pisanih za tamburaški orkestar.

Zahvaljujući priznanjima za kvalitet Subotički tamburaški orkestar će biti domaćin i zajedno sa gostima svirati na ovom zanimljivom koncertu

Ulaznice za koncert su u prodaji u kafe Galerija u ulici Petra Drapšina po ceni od 350 dinara.

Vrsta događaja: 
Vreme održavanja - početak: 
Pet, 16.03.2018 - 19:30
Vreme održavanja - kraj: 
Pet, 16.03.2018 - 21:00
Kategorija: