Mladi hokejaši Spartaka drugi na međunarodnom turniru

Pon, 19.03.2018 - 15:09 -- dejan.vukovic

Selekcije hokej kluba Spartak nastavili su sa svojim aktivnostim i nastupima na turnirima u Srbiji i u Mađarskoj.

Selekcija U11 (dečaci 2007. i devojčice 2006. i mlađi) su u subotu 17. marta učestvovali na veoma jakom međunarodnom turniru "Future Stars 2018" koji je održan u Novom Sadu uz učešće 8 ekipa iz 4 države (Mađarska, BIH, Bugarska i Srbija). Posle razigravanja u grupama gde je Spartak zauzeo 2. mesto sa 2 pobede i jednim porazom (protiv Vukova - BIH 2:0, Crvene Zvezde 3:0, poraz od Slavije/BUG 1:2) u polufinalu su se susreli sa domaćinom turnira HK NS Stars i zabeležili pobedu 2:0. U finalu su ponovo snage odmerili sa ekipom Slavije iz Sofije. Posle regularnog toga utakmice rezultat je bio 1:1, ali su u penal završnici ipak uspešniji bili hokejaši iz glavnog grada Bugarske i ukupnim rezultatom 3:2 zasluženo odneli pobednički pehar, dok je HK Spartak osvojio drugo mesto na ovom prestižnom turniru.  HK Spartak U11 j enastupao u sledećem sastavu: Konakov Novak, Milodanović Ana, Gladić Petra, Kuntić David, Janković Ognjen, Kukaras Luka, Nađ Mateja, Benčić Anastasija, Pećerić Slaven, Nimčević Nemanja, Penava Ognjen, Temunović Vanja, Rac Sabo Hanna, Vaštag Ivett, Stantić Sara, Popov Jovana, Bem Karlo i Lulić Marko. Trener: Vaštag Zoltan. 

Selekcija U14 je u nedelju 18. marta u Beogradu gostovala na dve utakmice u sklopu Prvenstva Srbije na kojima pretrpeli dva poraza (Crvena Zvezda 1:6 i Partizan 4:6), čime će ova generacija HK Spartaka u konačnom plasmanu ovosezonskog prvenstva zauzeti drugo ili treće mesto, što je i trenutna realnost, najviše zbog činjenice da je više od 90% ove ekipe praktično "ulazno" godište i da će velika većina ove dece i sledeće sezone nastupati u istoj takmičarskoj kategoriji. Za HK Spartak U14 su nastupali: Sabo Rac Albert, Đukanović Luka, Kiš Matej, Kostić Luka, Sabo Rac Maksim, Pećerić Petar, Antonijević Aleksandar, Feher Balint, Feher Čongor, Šandor David, Kuntić David, Pećerić Slaven, Sekulić Elena, Vučić Aleksa. Trener: Jaramazović Zoran.

Narednog vikenda svoje nastupe na turnirima u Mađarskoj će imati i selekcije U8 i U10, dok će selekcija U14 nastaviti sa utakmicama u sklopu Prvenstva Mađarske, a selekciju U12 očekuje još jedna utakmica u sklopu Prvenstva Srbije sa beogradskim Partizanom.

Autor teksta: 
Custom Search