Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Удружење послодаваца даје пуну подршку новим мерама пронаталитетне политике

Kategorija: 

Удружење послодаваца града Суботице које је колективни члан Уније Послодаваца Србије даје пуну подршку новим мерама Владе Републике Србије и председника Републике А лександра Вучића које су предложене у циљу стимулисања пронаталитетне политике и заустављања беле куге у Републици.

Удружење послодаваца у Суботици путем својих чланова максимално ће утицати на све послодавце да се положај садашњих и будућих мајки учини што лакшим како за време трудноће тако и након порођаја.

У циљу поправљања привредног амбијента Удружење Послодаваца јавно се залаже и писмено позива Владу Републике Србије да се у најкраћем могућем времену приступи смањењу пореза и доприноса на плате како би се растеретила привреда и створио
простор за повећање плата свим запосленима.

Такође предлажемо да се конкретније настави борба против сиве економије и то пре свега контролом и провером код не регистрованих предузетника и послодаваца.

Смањење пореза уз повећање плата и пензија као и сузбијање сиве економије позитивно ће утицати како на потрошњу тако и на производњу.

Ове мере довешће до раста тржишта, повећања животног стандарда и до решења тренутно највећег проблема у Суботици и Србији а то је одлазак људи на рад у иностранство.

Удружење Послодаваца своју улогу види као партнера Владе кроз Унију Послодаваца Србије и као партнера локалној самоуправи и свим репрезентативним синдикатима у граду и другим удружењима а све у циљу остварења социјалног дијалога и напретка.

Председник скупштине
Миле Тодоровић

Председник Управног одбора
Милан Јеринкић