Aktivnosti Hokej kluba Spartak

Uto, 27.03.2018 - 21:49 -- dejan.vukovic

Hokejaši Spartaka nastavili su sa svojim nastupima i takmičenjima. Tokom proteklog vikenda nastupe su imale generacije do 10 i do 14 godina a dvojica mladih hokejša nastupaju u dresu reprezentacije do 18 godina na Svetskom prvenstvu Divizije IIB koje se održava u Zagrebu.   

Selekcija U10 je u subotu 24.03. nastupala sa dve svoje ekipe na dva turnira u Mađarskoj. Turnir "A" kategorije u Szekesfehervaru je doneo okršaj sa ponajboljim ekipama iz Mađarske, na kojima su subotički hokejaši zabeležili 3 pobede (Nyugati Eszkimok 12:1, Ajkai Oriasok 10:2 i Gyor HC 12:0) i jedan poraz na startu turnira od domaćina sa 0:7.

Turnir "C" kategorije u Szekszardu je doneo ujednačene utakmice, 2 pobede (Szekszard 7:3 i Pecsi Skacok 5:2), 1 nerešen ishod (Kapošvar 4:4) ii jedan poraz u ponovnom susretu sa domaćinima (4:8). Ovaj turnir je bio prilika da i nekoliko momaka iz U8 oseti igru u starijoj kategoriji, a sve u cilju priprema za veliki medjunarodni turnir u Beogradu "Šile 2018" koji se igra 14. i 15.aprila. Za HK Spartak U10 na oba ova turnira su nastupali: Bem Karlo, Temunović Vanja, Penava Ognjen, Brestovac Relja, Benčić Mihajlo, Milodanović Filip, Rac Sabo Hanna, Gladić Petra, Kujundžić Nikola, Poljaković Filip, Popov Jovana, Gubičak Leon, Nimčević Andrej, Popov Novak, Anđelković Luka, Ponjavić Andrija, Krstin Ognjen, Milanko Danilo i Bjelan Mitja. Treneri: Brestovac Uroš i Kolarić Aleksandar. 

Selekcija U14 je imala utakmice u oba dana vikenda u sklopu "B" prvenstva Mađarske gde nastupaju u fuziji sa ekipom HC Kiškoroš i na žalost pretrpljena su dva poraza od ekipa Szportorsag Csapak (5:8) i od Jaszbereny Fokak (1:2). Posle 3 meseca leda na klizalištu u Subotici kada su ova deca imala svakodnevne treninge, poslednjih mesec dana bez leda, odnosno sa svega 1-2 treninga (odlazak u halu u Kiškoroš) je rezultiralo padom forme i nešto slabijim izdanjima na utakmicama. HK Spartak U14: Đukanović Luka, Sabo Rac Albert, Pećerić Petar, Sabo Rac Maksim, Kip Matej, Kostić Luka, Antonijević Aleksandar, Vučić Aleksa, Šandor David, Feher Balint, Feher Čongor, Pećerić Slaven, Vučinić Vasilije i Kuntić David. Trener: Jaramazović Zoran i Fabec Joseph.

U Zagrebu je u subotu 24.03.2018. počelo Svetsko prvenstvo Div IIB za U18 (igrači do 18 godina) na kojem pored reprezentacije Srbije i domaćina Hrvatske učestvuju još i najbolje selekcije Španije, Holandije, Islanda i Kine. Poziv na pripreme koje su održane u Novom Sadu od 13.03-22.03.2018. su dobili i igrači iz Subotice - Lošonci Adam, Nešić Mate, Pejović Nemanja, Subotić Srđan i Burger Aleksa, kao i trener Brestovac Uroš koji je bio jedan od pomoćnika kanadskom stručnjaku Fred Perown-u. Čast nastupa u dresu sa državnim grbom je pripala dvojici subotičkih momaka - Pejović Nemanja i Subotić Srđan, koji je ujedno izabran i za kapitena ove reprezentacije.

Autor teksta: 
Custom Search