U toku studentsko takmičenje BizKod#3

Sub, 21.04.2018 - 21:51 -- nikola.tumbas

Danas je u Subotici počelo studentsko takmičenje za programere i ekonomiste, BizKod#3, koje se ovog vikenda održava u organizaciji Infostud grupe.

Odbrojavanje za četrnaest prijavljenih timova, koje čini više od 50 studenata, počelo je jutros u 9 časova, a u ovom dvostrukom studentskom hakatonu učesnicima je na raspolaganju 24 sata da na najbolji način reše programerski ili poslovni problem koji su im zadali mentori iz Infostuda.

Robert Hajnal, šef IT sektora sajta Poslovi, upoznao je programere sa Visoke tehničke škole sa zadatkom i sutra ćemo saznati ko je od njih dao najbolje rešenje za sajt ili aplikaciju koja bi se bavila online aukcijom. Budućim ekonomistima, biznis problem koji treba da reše predstavila je Andrijana Mazinjanin, projekt menadžer Infostud grupe, a pred njima je izazov da predlože i razrade biznis ideju, koja bi se odnosila na sledeću potencijalnu oblast na koju bi Infostud mogao da proširi poslovanje. Mentori će biti timovima na raspolaganju za konsultacije tokom celog takmičenja.

Da je njihova ideja dovoljno dobra i primenjiva u poslovnoj praksi, studenti će posle neprospavane noći morati da uvere i žiri, u prezentacijama koje počinju sutra u 10h, a nakon zasedanja žirija biće proglašeni i pobednički timovi koje očekuju i lepe nagrade.

Ispred Infostud grupe tamičenje je otvorila Nevena Savić iz sektora korporativnih komunikacija Infostud grupe, koja je istakla da je to što se takmičenje održava već treću godinu, signal da su takvi događaji korisni za sve – studente, fakultete, kompanije i lokalnu zajednicu. Profesori Zlatko Čović sa Visoke tehničke škole i Mirjana Marić sa Ekonomskog fakulteta bili su na otvaranju kao podrška studentima, sa porukom da je sam uspeh što su prijavom na ovo takmičenje pokazali želju da napreduju.

Prateći događaj takmičenja BizKod#3 bila je panel diskusija na temu Koliko je praksa važna? Od studenata do profesionalaca. Predstavnici Infostud grupe, Visoke tehničke škole i Ekonomskog fakulteta iz Subotice u konstruktivnoj diskusiji, došli su do zaključka da je u pronalaženju najefikasnijeg obrazovnog sistema potreban sistemski rad  kompanija, fakulteta i lokalne zajednice.

info&photo: Nevena Savić

Custom Search