Fudbaleri Spartaka ponovo slavili u Novom Sadu

Ned, 22.04.2018 - 21:25 -- dejan.vukovic

Vojvodina – Spartak Ždrepčeva krv 0:2 (0:1)

Novi Sad - Stadion: Karađorđe. Gledalaca: 1.500. Sudija: Danilo Grujić. Strelci: 0:1 Noboru Šimura u 28, 0:2 Nemanja Nikolić u 81. minutu.

Vojvodina: Rockov, Lakićević, Veselinović, Radovanović, Lazarević, Jovančić, Putinčanin (21. Vukasović), Avramovski (76. Subotić), Zličić (50. Mihajlović), Mesarović, Eze.

Spartak Ždrepčeva krv: Ostojić, Stojković, Ćalasan, Tekijački, Vukčević, Jočić, Đuričin (88. Torbica), Čečarić (90+1. Dunđerski), Šimura (76. Glavčić), Savković, Nikolić.

Fudbaleri Spartaka zabeležili su i drugu pobedu u plej ofu. Subotičani su uspeli ponovo da savladaju Vojvodinu u Novom Sadu, nakon pobede od 5:0 na početku sezone sada su slavili sa 2:0 golovima Shimure i Nikolića.

Prvu priliku na utakmici imali su subotičani i to nakon greške domaćih. Iz brze akcije u 5. minutu lopta je došla do Đuričina koji je centrirao sa leve strane, Zličić je glavom želeo da otkloni opasnost i da izbije loptu, ali je nije dobro zahvatio, pa je ona pogodila prečku gola Vojvodine i završila u korneru. Na sličan način subotičani su poveli u 28. minutu, Vukčević je centrirao sa leve strane, a Šimura glavom loptu poslao u mrežu za 0:1. Vojvodina je uzvratila u 42. minutu, kada je Avramovski šutirao sa desetak metara, međutim golman Ostojića uspešno čuva svoju mrežu.

Početkom drugog poluvremena Spartak je imao odličnu priliku da duplira vodstvo, Nikolić je odlično uposlio Savkovića, koji je izbio sam ispred Rockova, ali šutira preko gola. Subotičani su zapretili i u 64. minutu kada je Čečarić uputio snažan udarac sa oko 30 metara i naterao golmana Rockova da izbije loptu u korner. Iz tog kornera lopta je došla do Tekijaškog koji sa par metara prebacuje loptu iznad prečke. Vojvodina je bila blizu poravnanja u 78. minutu, Mesarović je odlično izveo slobodan udarac sa oko 18metara, šutirao u sam ugao gola Spartaka, ali je Ostojić sjajnom paradom izbio loptu. Uzvratio je Spartak odličnim šutem Jočića u 81. minutu i naterao golmana Rockova da loptu izbije u korner.  Savković je loptu ubacio u igru, Čečarić glavom prosledio prema golu Vojvodine gde se na nalazio Nikolić koji je sa dva metra poslao u mrežu za 0:2. U samom finišu utakmice Spartak je mogao da postigne i treći gol, nakon dobre akcije subotičana lopta je došla do Čečarića koji je sa desetak metara uzdrmao prečku. Na kraju uverljiva i važna pobeda Spartaka za treću poziciju.

Spartak u sledećem kolu koje je na rasporedu u sredu 25. aprila na svom stadionu dočekuje ekipu Napretka. 

Tagovi: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search