Peta pobeda u nizu fudbalera Bačke

Ned, 22.04.2018 - 14:24 -- dejan.vukovic

FK Bačka 1901 - FK Dinamo 3:2 (3:1)

Stadion kraj Somborske kapije u Subotici. Gledalaca: oko 300. Sudija: Nikola Petrović. Strelci: 1:0 Nađ (28.), 1:1 Vuković (31.), 2:1 Tumbas (33.), 3:1 Tumbas (38.), 3:2 Janović (88.)

Bačka 1901: Gabrić, Višnjić, KIš. Matuđić. Simić, Nađ, Tumbas, Manojlović (Šijačić), Krmar (Spremo), Bursaćč, Medić (Temunović). 

Dinamo: Čanović, Vojnović (Marković), Veličković, Nedučić (Dašić), Rašić (Mirović), Stojanovski, Janjović, Vuković, Arbutina, Marjanović, Terzić. 

Fudbaleri Bačke nastavili su sa pobedama u prolećnom delu. Pred svojim navijačima izvojevali su petu pobedu u nizu i time malo odmakli od začelja tabele.

Bačka je pitanje pobednika rešila u prvom poluvremenu u kojem su stigli do vodstva od 3:1 i to u deset minuta. Domaći su do prednosti došli u 28 minutu golom Nađa na asistenciju Krmara. Tri minuta kasnije gosti uspevaju da izjednače golom Vukovića. Pobedu Bačkoj doneo je Tumbas sa dva postignuta gola u pet minuta, prvo je u 33. minutu ponovo doveo svoj tim u vodstvo da bi u 38. minutu povećao na 3:1. 

U nastavku utakmice splasnuo je tempo igre. Gosti su preuzeli terensku inicijativu, ali se tek u samom finišu utakmice uspeli da postignu gol preko Janovića i time samo ublaže poraz. 

Fudbaleri Bačke u sledećem kolu gostuju ekipi Crvene Zvezde iz Novog Sada koja se nalazi na 13 poziciji jedno ispod subotičana sa 4 boda zaostatka.    

Tagovi: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search