Korak po korak u pravcu da Palić postane turistička meka

Ned, 29.04.2018 - 17:40 -- nikola.tumbas
Šta smo uradili a šta ćemo uraditi na Paliću 2018.
Šta smo uradili a šta ćemo uraditi na Paliću 2018.

U prilogu je video koji sažima priču i praktično kroz svaku fotografiju pojašnjava o čemu se radi na radovima koje nadzire i vodi d.o.o. Park Palić.

Zapis je nastao u subotu, obilaskom terena da bi se videlo šta je urađeno i šta će uraditi na podizanju nivoa turističke ponude Palića u narednom periodu.

Radi se, ne čeka se više strani investitor, za sada je tu "naš" Rajak na Muškom štrandu...

 

***

„Park Palić“ d.o.o. kao preduzeće osnovano sa ciljem da upravlja turističkim obuhvatom Palića od prošle godine krupnim koracima krenuo je u velike infrastrukturne projekte i ulaganja.

Prvenstveno je sredstvima Uprave za kapitalna ulaganja APV potpuno rekonstruisan deo Velike terase, objekta od značaja za razvoj kongresnog turizma, a okončano je i poplopčanje dela staza u Velikom parku uz postavljanje urbanog mobilijara.

Termalni bazen rekonstruisan je sredstvima resornog ministarstva, a u drugoj fazi postavljena je montažno demontažna nadstrešnica sa ciljem da se kupališna sezona produži.

Ova 2018.godina započela je dobijanjem 55 miliona dinara po konkursu Uprave za kapitalna ulaganja APV za projekat nastavka popločanja duž obale Lajoša Vermeša, dela oko Velike terase i dela oko Male gostione do Hotela Prezident čime će se dobiti celina u delu turističke infrastrukture neophodne za potpuno uživanje i mogućnost obilaska Velikog parka na Paliću.

Letnja pozornica, kulturna dama sakrivena u Parku prirode zahvaljujuci ideji i projektu „Park Palica“ i sredstvima Ministarstva trgovine turizma i telekomunimacija dobija novi sjaj. Druga faza adaptacije podrazumeva elektro radove, sređivanje gledališta, ekonomskog dvorišta, pomoćnih prostorija, staza oko gledališta i u samom prostoru Letnje pozornice,  kao i postavljanje montažno demontažne bine, a svi radovi učiniće da Letnja pozornica, osim što će biti prijatnija i privlačnija posetiocima,  svakako će biti konkurentija i moćiće da pruži kvalitetniju uslugu korisnicima.

Na zapadnoj obali jezera Palić u toku su radovi na izgradnji Tornja za veslače koji će sportski turizam podići na viši nivo i Palić predstaviti i u sportskom duhu kao destinaciju koja ima svu neophodnu sportsku infrastrukturu za sportove na vodi.

Mol na Muškom štrandu jedan je od prepoznatljivih simbola Palića, a kako bi mu se vratio stari sjaj i kako bi Mol bio funkcionalan, početak radova na sanaciji oštećenog dela Mola očekuje se 7.maja tako da će Palić letnju sezonu dočekati sa saniranim i funkcionalnim Molom na Muškom štrandu.

Uporedo sa projektima koji su u realizaciji, „Park Palić“ d.o.o.  ima i spreman projekat za sanaciju pešačke staze u Istočnom delu obale, od hotela President do hotela Sport, a isto tako u sklopu tekućeg održavanja radi na unapređenju i održavanju Palića i turističke infrastrukture, pa je tako pred prvomajske praznike sanirano i ofarbano 50 kandelabera duž obale jezera i u ulici Splitska Aleja, a okončano je i farbanje i saniranje stilskih klupa kod Vodotornja, čišćenje i uređenje platoa Velike terase i drugo.

Važno je istaći da „Park Palić“ d.o.o.  uživa podršku sva tri nivoa vlasti sto se i ogleda u broju započetih i realizovanih projekata, a u ovom preduzeću napominju da ove godine imaju u planu još nekoliko velikih investicija o kojima ćemo pisati u narednom periodu.Description: https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif

info: Lubica Bertović

Custom Search