Obnovljeni sportski tereni na Paliću

Pon, 30.04.2018 - 15:06 -- dejan.vukovic
Sportski tereni na Paliću
Sportski tereni na Paliću
Bogdan Laban po otvaranju sportskih terena na Paliću
Bogdan Laban po otvaranju sportskih terena na Paliću
Timea Horvat po otvaranju sportskih terena
Timea Horvat po otvaranju sportskih terena
Predrag Radivojević o sportskim terenima na Paliću
Predrag Radivojević o sportskim terenima na Paliću
Bogdan Laban Obećano urađeno
Bogdan Laban Obećano urađeno

Sportski tereni na Paliću su renovirani i posle dugi niz godina ponovo su u upotrebi i vraćeni građanima na korišćenje. Kompletno renoviranje u iznosu od oko 10 miliona dinara u potpunosti je finansirala gradska samouprava.

Nakon što je pre pola godine gradska samouprava uspela da reši imovinsko pravne odnose stekli su se uslovi da se renoviraju sportski tereni na Paliću. Kompleks sportskih terena gradonačelnik Bogdan Laban, simboličnim predajem ključeva, na upravljanje je predao Nebojšu Darabošu direktoru preduzeća Park Palić koja će od sada voditi brigu o terenima. Gradonačelnik je istakao je odličnu saradnju javnih preduzeća oko ovog projekta:

- Danas otvaramo sportske terene koji su punih sedamnaest godina bili zapušteni. Kada smo 7. marta stavljali u pogon klimatizaciju u Hali sportova obećali smo da ćemo pokušati do 1. maja da završimo i ove sportske terene koji su povezani sa našom mladošću. Ovo je nešto od izuzetnog značaja za naš grad i naše sugrađane i biće predato na upravljanje javnom preduzeću Park Palić a građani će moći besplatno da ga koriste. Vrednost investicije je oko 10 miliona dinara i u potpunosti je isfininsirana iz budžeta grada Subotice. U saradnji sa društveno odgovornim Kompanijama pre svega sa NIS-om u narednom periodu neki od ovih trena će biti prekriveni tartan podlogom. Naglasio bih da smo obnovu u brzom roku uradili zajedničkim radom i zalaganjem javnih preduzeća Urbanizam i upravljanje putevima te Čistoći i zelenilo koji su bez pogovorno izvršavali sve zadatke da nadoknadimo ono vreme koje su nam loši vremenski uslovi oduzeli. Bio sam malo skeptik oko roka, ali saradnjom svih uspeli smo na vreme da obavimo ovaj posao i ovom prilikom im se zahvaljujem.

Više o tehničkim podacika izneo je Predrag Radivojević ispred javnog preduzeđa za Upravljanje putevima, Urbanističko planiranje i stanovanje:

– Izveli smo sve ove poverene radove. Urađeno je 1.700 kvadratnih metara asfalta, urađeni su novi rekviziti, 280 metara ograde tipa Palisada, potpuna rekonstrukcija tribina i započeli smo radove na trotoarima koji će ove lepe terene kroz park povezati sa obalom Palićkog jezera. Svi tereni su osvetljeni, imao deset novih stubova sa dvadeset novih reflektora. Vrednost je oko 10 miliona dinara a zahvaljujemo se Kompaniji NIS koj aje izdvojila tri miliona dinara za tartan kojim će neki od terena biti presvučen. U narednom periodu će između rukometnog i ostala tri terena biti montiran azaštitna mreža koja će korišćenje terena učiniti bezbednijim.

Po rečima gradonačelnika Bogdana Labana, Grad će nastaviti sa izgradnjom i rekonstrukcijama sportskih terena i objekata. Sledeći veliki korak je izgradnja atletske staze na Gradskom stadionu:

– Sprovođenje javne nebavke je u toku i očekujemo da će sredinom jula ili početkom avgusta početi radovi na Gradskom stadionu. Nadam se da ćemo i u budućnosti poraditi na rekonstrukciji stadiona ili nekog drugog objekta. Mislim da smo u protekle dve godine puno uradili na poboljšanju sportske infrastrukture, sve što smo obećali smo do sada i i spunili. Ono što mi kao Grad nismo u mogućnosti da rešimo je ovaj fudbalski teren na Paliću nad kojim nismo mi vlasnici, ali ćemo sigurno u budućnosti naterati te neodgovorne vlasnike da srede i dovedu stadion u normalno stanje.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search