Pustolovine Toma Sojera najbolja predstava za decu na 68. Festivalu profesionalnih pozorišta Vojvodine

Pon, 30.04.2018 - 14:29 -- darko.kovacevic

Na 68. Festivalu profesionalnih pozorišta Vojvodine koji se od 23. do 29. aprila održao u Zrenjaninu subotičko Dečje pozorište osvojilo je 3 nagrade. Na Festivalu se takmičilo 9 pozorišta sa 12 predstava.

Žiri 68. FPPV koji je činio teatrolog mr Miroslav Radonjić, glumica i rediteljka Dragana Varagić i novinarka Smiljka Seljin doneo je jednoglasnu odluku da se nagrada za najbolju predstavu za decu u celini dodeli predstavi ”Pustolovine Toma Sojera”, inspirisanoj romanom Marka Tvena
”Doživljaji Toma Sojera”, u dramatizaciji Aleksandre Glovacki i režiji Predraga Štrpca, a u izvođenju ”Dečjeg pozorišta-Dječjeg kazališta – Gyermerkszinhaz” iz Subotice.

Mladi glumac Stefan Ostojić za glavnu ulogu u predstavu „Pustolovine Toma Sojera“ osvojio je nagradu za najbolju ulogogu u predstavama za decu, dok je memorijalna nagrada „Ivana Mirković-Vlačić“ za najbolju likovnu obradu predstave dodeljena Nataliji Gočevoj i Evgeniji Lačevoj za
predstavu po starogrčkom mitu „Orfej“ u režiji i dramatizaciji Todora Valova.

Predstavu „Pustolovine Toma Sojera“ subotička publika moći će da pogleda u nedelju, 6. maja u 18.00 časova u Dečjem pozorištu, biće to poslednje izvođenje u ovoj sezoni.

Link – ODLUKE ŽIRIJA: http://zppv.org/vesti/odluke-zirija-68-fppv-a/

::

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search