Počele prijave za četvrti Festival - Glas anđela Tijana Jurić

Uto, 01.05.2018 - 21:29 -- dejan.vukovic

Četvrti Festival „Glas anđela - Tijana Jurić“ pretpoznatljiv po promovisanju etno muzike, biće održan u Bajmoku 29. i 30. juna. Sloganom „kulturom protiv nasilja“, ova jedinstvena manifestacija u zemlji svake godine motiviše veliki broj dece i mladih da se bave istinskim vrednostima.

Organizacioni odbor četvrtog etno Festivala „Glas anđela - Tijana Jurić“ pozvao je svu talentovanu decu do 16 godina da se prijave za audicije. Žiri će putem audicija izabrati desetoro najboljih koji će se glavne festivalske večeri, 30. juna, nadmetati za glavnu nagradu – „Glas anđela“.

– Četvrtu godinu zaredom kroz pesmu talentovane dece šaljemo važnu poruku – kulturom protiv nasilja. Festival je još jedan vid borbe Fondacije Tijana Jurić, da se mladi sklone sa ulica, klone opasnosti i da se bave istinskim vrednostima kakva je etno muzika, - poručio je Igor Jurić, predsednik Organizacionog odbora četvrtog Festivala „Glas anđela – Tijana Jurić“.

Takmičare će pred stručnim žirijem i publikom pratiti orkestar Radio televizije Vojvodine pod vođstvom Miće Jankovića.

Rok za prijave za audicije počeo je u ponedeljak, 23. aprila, a završava se 15. maja 2018. Po završetku prijavnog roka, Organizacioni odbor festivala saopštiće informaciju u kojim gradovima će biti održane audicije, i o tome obavestiti svakog učesnika. Audicije će biti organizovane u periodu od 15. do 31. maja. Uslovi za prijavljivanje jesu starosna dob takmičara (do 16 godina starosti), pevanje etno (tradicionalnih) pesama, popunjavanje formulara za prijavu i saglasnosti roditelja/staratelja. Prijava bez saglasnosti se neće uzimati u obzir, a isti se mogu preuzeti klikom na:

Prijave se šalju putem pošte na adresu kancelarije Fondacije Tijana Jurić – Trg cara Jovana Nenada 15/8, Subotica, ili putem mejl adrese [email protected] sa naznakom Prijava za festival „Glas anđela“. Kandidati čije prijave budu potpune, biće kontaktirani i pozvani na audiciju na kojoj će stručni žiri odabrati 10 budućih takmičara.

Fondacija Tijana Jurić nagradiće najboljeg takmičara stipendijom za školsku 2018/2019 godinu, koja će se isplaćivati tokom devet meseci u jednakim mesečnim ratama. Ostalih devet takmičara čekaju utešne nagrade. Škola tradicionalnog pevanja etnomuzikologa Bojane Nikolić darovaće jednom takmičaru stipendiju za besplatno školovanje glasa u trajanju od jedne godine.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search