Uspeh subotičkih školaraca na SOŠOV-u

Uto, 22.05.2018 - 23:43 -- dejan.vukovic

Subotički školarci bili su veoma uspešni na 8. Sportskoj Olimpijadi školske omladine Vojvodine (SOŠOV) koje je održano u Novom Sadu od 17. do 20. maja.

Osvojili su ukupno 48 medalja od kojih je čak dvadeset bilo najsjajnijih, 15 srebrnih i 13 bronzanih. Više o samom uspehu mladih subotičkih sportista izneo je Radoslav Svirčev, generalni sekretar Saveza za školski sport i pedagoga fizičke kulture. - Osmi SOŠOV organizovao je Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu u saradnji sa gradom Novim Sadom i savezom za školski sport Vojvodine. Suboticu su predstavljali učenici osnovnih i srednjih škola u 12 od 14 sportskih disciplina. Pravo učešća su imali pobednici okružnih prvenstava po sportovima. U našem okrugu nije održano takmičenje u streljaštvu i riotmičkoj gimnastici zbog nezaintertesovanosti učenika te u ovim disciplinama nismo imali predstavnike na SOŠOV-u. 

Radoslav je napomenu da je savez za školski sport ponosan na ostvarene rezultate - Osvojeno je ukupno 48 medalja od kojih 20 zlatnih, 15 srebrnih i 13 bronzanih što predstavlja dobar rezultat pogotovo kada se napomene da odrešen broj takmičara nije mogao da nastupi zbog odlaska na pripreme nacionalnih selekcija ili zbog obaveza u sportskim klubovima za koje se takmiče. 

Generalni sekretar se ovom prilikom zahvalio Lokalnoj samoupravi koja se potrudila da se učenicima obezbedi učešće na SOŠOV-u i što je još važnije maksimalni uslovi za postizanje vrhunskih rezultata. 

Ličnosti: 
Autor teksta: 
Custom Search