Prijem fudbalerki Spartaka

Uto, 29.05.2018 - 21:40 -- dejan.vukovic

Fudbalerke Spartaka po deveti put su osvojile titulu prvaka države te ih je tim povodom u plavoj sali Gradske kuće primio Nemanja Simović, član gradskog veća zadućen za sport i omladinu.  

Simović je čestitao šampionkama ali i istakao uspehe subotičkih klubova u ovoj sezoni  – Pokazale su devojke i ove godine dominaciju, kroz devetu titulu prvaka Srbije. Kada želite nešto da kažete o ŽFK Spartak, a da to stane u dve reči svakako se mora reći – ponos grada. Zadovoljstvo je veće jer će na žrebu u Nionu, za evropska fudbalska takmičenja, biti oba naša fudbalska superligaša, to se nikada nije desilo ne samo u Subotici, nego ni jedan klub u Srbiji nije imao i muškog i ženskog predstavnika u evropskom rangu takmičenja. Ove godine će se pored njih u Evropi takmičiti i rvači kao i odbojkaši. Ovo je jedna bogata godina, ako ne i najuspešnija za subotički sport. Hvala gradonačelniku, hvala svim službama gradske uprave koji meni i mojim saradnicima pomažu da što kvalitetnije radimo i servisiramo potrebe naših klubova. Unazad dve godine i budžet za sport doživljava rast u kontinuitetu, a i Sportski savez Subotice ima mnogo značajniju ulogu.  

Član gradskog veća osvrnuo se i na poboljšanje infrastrukture -  Trudimo se da kroz razvoj infrastrukture pratimo razvoj rezultata. Što se tiče Gradskog stadiona kreću radovi na izgradnji nove atletske staze, sledi, u saradnji sa AP Vojvodine i Fudbalskim savezom Srbije u rekonstrukciju travnate podloge. Radiće se i na drugim detaljima, svlačionicama, sanacijom tribina, pa da naredne godine, ako fudbaleri i fudbalerke ostvare ovakve rezultate, mogu da igraju u Subotici.

Predsednik ŽFK Spartak, Zoran Arsić, naglasio je razumevanje lokalne samouprave koje je u jednom periodu izostala. Napomenuo je da iza titule stoje devojke koje su se na zelenom tepihu borile za svaki bod.

Fudbalerke veoma uspešno vodi trener Boris Arsić. – Hvala gradonačelniku Labanu i resornom ministru Simoviću na velikoj podršci ove godine, ona je bila značajna za nas, a mi smo pokušali da to vratimo nastupom na terenu. Čestitam mojim heroinama koje su iznele ogroman teret na mojim leđima. Nije bilo lako, kada ste na vrhu, vetrovi duvaju sa svih strana. Uspeli smo da im se odupremo. Sezonu bih podelio u dva dela, u prvom smo igrali sjajno i bili ubedljivi. No tada su nam se desili odlasci igračica, pa su stigle i slabije partije. Neki su klubovi dobili  i „vetar u leđa“ te se zakomplikovala situacija. Međutim presudio je naš rad, uspeli smo da tempiramo formu za završni deo plej-ofa, kada je bilo i najpotrebnije. Posebno sam ponosan na utakmicu protiv Crvene Zvezde koja je nosila ogroman takmičarski pritisak. Sve su to devojke iznele u pozitivnom pravcu, odigrale timski i na kraju zasluženo slavile.

 

Tagovi: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search