Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Revijalna utakmica Đurđina sa reprezentacijom Lige

Uto, 05.06.2018 - 00:06 -- dejan.vukovic

Pobednik takmičenja u Gradskoj fudbalskoj ligi Subotice je Fudbalski klub Đurđin. Nakon posledjeg kola i potvrde ranije zauzetog prvog mesta, u Đurđinu je, odigran revijalni meč pobednika takmičenja i reprezentacije GFL-a, a, iako rezultat nije bio u prvom planu, ostaje zabeleženo da su šampioni slavili sa 4:2.

Davor Skenderović, trener Đurđina, ukazo je šansu svim igračima koji su nosili dres ovog kluba, dok je Milutin Rajović i ovoga puta poveo reprezentaciju sačinjenu od najboljih igrača takmičenja, naravno, bez Đurđinčana. Pre toga, publika koja je ispunila tribine, mogla je da pozdravi svoje ljubimce prilikom predaje trofeja.

Nagrade najboljima uručili su Dragan Vukasović, predsednik Zajednice klubova GFL, Goran Jeknić, član Izvršnog odbora Gradskog fudbalskog saveza, te Rade Rudić, komesar za takmičenje. U svojem obraćanju prisutnima Jeknić i Vukasović su pohvalili uspeh Đurđina u protekloj sezoni, kako onaj postignut na terenu, tako i kroz sve bolju organizaciju kluba. Posebno je pozdravljeno što su u Đurđinu smogli snage da zaista i zaigraju u višem rangu takmičenja, Područnoj fudbalskoj ligi.

Najsvečaniji momenat bio je, svakako, kada je Darko Peić, kapiten Đurđina, osvojeni pehar podelio sa saigračima. Ono što posebno raduje, a kako su to potvrdili i Marinko Stantić, predsednik FK Đurđin, i Davor Skenderović, trener ovogodišnjeg šampiona, dobitan recept je pronađen u vidu okupljanja igrača iz Đurđina i onih koji su vezani na neki način za Đurđin. Stvorena je tako ekipa mladih igrača, iza njih je dobar rad, a sve je to prepoznala i publika, odnosno društvena zajednica koja i pomaže da klub bude stabilan. Ambicije su jasne, prvo valja ostvarti dobar utisak u Područnoj ligi, izbeći trku za opstanak, a za 2-3 godine, nadaju se u Đurđinu, i napasti više pozicije na tabeli, pa i Vojvođansku ligu.

Autor teksta: 
Fotograf: