Veliki uspeh subotičkih gimnastičarki

Ned, 10.06.2018 - 22:04 -- dejan.vukovic

Na prvenstvu Srbije u gimnastici koje je održano u Novom Sadu 9. i 10. juna za sve kategorije,  gimnastičarke Sokolskog društva Spartak iz Subotice su ostvarile veliki uspeh. 

U konkurenciji pionirki Dunja Babičković je u generalnom plasmanu zauzela drugo mesto i osvojila srebrnu medalju. Dunja je osvojila i tri bronzane medalje i to na razboju, gredi i parteru.

Najveći uspeh subotičanke su imale u kadetskoj kategoriji gde su ekipno postale nove prvakinje Srbije. U pojedinačnoj konkurenciji najbolja je bila Nina Šabić, nova prvakinja Srbije dok je vicešampionka Erceg Lejla. U finalu po spravama Šabić Nina je osvojila zlatnu medalju na razboju i parteru i bronzanu na preskoku. Erceg Lejla bila je druga na preskoku a treća na razboju i parteru, dok je Rakić Staša osvojila srebrnu medalju na gredi.

U konkurenciji juniorki dominirala je subotičanka Noemi Vakula, koja je osvojila prvo mesto u generalnom plasmanu a koliko je bila ubedljiva pokazuje i osvajanje četiri zlatne medalje po spravama. Noemi je bila najbolja u sva četiri finala: na preskoku, gredi, razboju i parteru.

Ovim takmičenjem gimnastičarke Sokolskog društva Spartak veoma uspešno su završile prvu polovinu takmičarske sezone. 

Autor teksta: 
Custom Search