Ekipa Subotice se plasirala u finale City Gamesa

Sre, 11.07.2018 - 14:53 -- dejan.vukovic

Ekipa Subotice po prvi put je obezbedila plasman u finale sportskih igara City Games, pošto su u polufinalu koje je sinoć održano u Somboru osvojili drugo mesto.

Nakon pobede na kvalifikaciono takmičenju koje je održano u Subotici u ponedeljak 9. jula ekipa Sportskog saveza Subotice je sinoć u Somboru na polufinalnom takmičenju bila druga sa 51 osvojenim bodom. Trijumfovala je ekipa Kikinde sa 55 bodova, dok je treći bio Sombor sa 36 osvojenih bodova. Sledi Ruma sa 30 bodova, Inđija sa 23 i Odžaci sa 8 bodova.

Takmičenje se odvijalo u šest disciplina, "leteći vaterpolo", "vodena alka", "trka bačvi", "spasavanje turistkinje", "vošarka" i "veslo". Subotičani su tokom celih igara bili na drugom mestu a plasman na Zlatibor su potvrdili u poslednjoj ujedno i najtežoj igri "veslo" koja je nosila dupli broj bodova. Ekipa iz Subotice je u polufinalu puno bolje veslala od direktnog konkurenta ekipe Sombora da bi u finalu poslednje igre nadveslala i Rumu i time pokazala svoj kvalitet.

Za ekipu Sportskog saveza grada Subotice su nastupili: Srđan Dakić, Dejan Franjković, Bojan Rašković, Milan Ivošević, Noemi Priboj i Nora Bognar.

City Games je sportska manifestacija zabavnog karaktera na kojoj se timovi takmiče i predstavljaju svoje gradove. Igre su osmišljene da zabave publiku i takmičare ali i da podstaknu vrednosti poput prijateljstva i timskog duha i da ukažu na važnost bavljenja sportom. Idejni tvorac Miroslav Krzyk ističe da se projekat “City Games” bazira na nekada popularnim “Igrama bez granica”. 

Finalne igre City Games održaće se na Zlatiboru 22. jula na kojem će po prvi put učestvovati i ekipa iz Subotice 

Autor teksta: 
Custom Search