Remi FK Spartak u prvoj utakmici kvalifikacija za Ligu Evrope

Pet, 13.07.2018 - 17:32 -- dejan.vukovic

Spartak Ždrepčeva krv – Kolerajn 1:1 (0:1)

Novi Sad, stadion: Karađorđe. sudija: Aleksej Matjunin (Rusija). Gledalaca: oko 2.000. Strelci:  0:1 Mekoli (23. min), 1:1 Savković (90+5 min) 

Spartak Ždrepčeva Krv: Perić, Kerkez, Ćalasan, Vukčević, Milošević (Torbica 80), Šimura, Marcić, Savković, Glavčić, Čečarić (Đuričin 46),  Đenić (Afum 36)

Kolerajn: Džons, Malen, Mekonahi, O'Donel, Trejnor, Lajons (Kirk 90+3), Mekoli (Harkin 82), Lauri, Bredli (Mekgongl 66), Parkhil, Burns.

Fudbaleri Spartaka nisu uspeli da opravdaju epitet favorita i da u prvom meču prvog kola savladaju skromni sastav Kolerajna iz Severne Irske. Nadamo se da će u revanšu pokazati bolju igru i uspeti da nastave takmičenje u Evropi. 

Subotičani su loše otvorili utakmicu, u prvih pola sata igre nisu uspeli ozbiljnije da ugroze gol protivnika koji su to iskoristili i sretno u 23. minutu došli do vodstva.  Malen je iz auta ubacio loptu u kazneni prostor, ali kada je lopta došla do golmana Perića on ju je neobjašnjivo ispustio iz ruke, što je iskoristio Mekoli i zatresao mrežu Spartaka iz jedine prilike koju su imali gosti. Ulaskom Afuma u 36. minutu Spartak je dobio na brzini u napadu. Stvorili su subotičani nekoliko poluprilika, ali ne i da savladaju golmana Džonsa. 

U nastavku susreta igralo se praktički na jedan gol. Spartak je imao terensku inicijativu, ali nije uspevao da probije čvrstu odbranu Kolerajna koji se opredelio samo za čuvanje svog gola. Dobre prilike imao je Savković, te dva puta Afum. Subotičani su mogli do poravnanja četiri minuta pre kraja nakon pokušaja glavom Kerkeza no lota je otišla tik iznad prečke.  

Stalan pritisak subotičanima se isplatio u poslednjim trenucima susreta. U poslednjem napadu u 95. minutu Malen je oborio Savkovića te je sudija pokazao na najstrožu kaznu. Savković je preciznim udarcem savladao golmana Kolerajna za poravnanje i važan gol subotičana pred revanš koji će se odigrati zan nedelju dana u Severnoj Irskoj. Pobednik ovog duela igraće protiv Sparte iz Praga. 

Tagovi: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search