Nastupi četiri selekcije HK Spartak proteklog vikenda

Pon, 05.11.2018 - 20:23 -- dejan.vukovic

Prethodnog vikenda veliki broj takmičarskih selekcija HK Spartak su imali nastupe. Selekcije do 8 i 10 godin učestvovali su na turniru "Holbus 2018" u Beogradu a selekcije do 12 i 14 godina na utakmicama u Prvenstvu Mađarske.

HK Spartak je sa svojim selekcijama U8 i U10 učestvovao na 4.međunarodnom turniru "Mirko Holbus" koji je održan u Beogradu 3. i 4. novembra u organizaciji HK Partizan. Učestvovalo je ukupno 26 ekipa u obe uzrasne kategorije, iz četiri države (Slovenija, Hrvatska, BIH i Srbija). Uprkos nedostatku leda u Subotici HK Spartak je u selekciji U10 zauzeo odlično 5. mesto od ukupno 16 ekipa, nesrećno izgubivši na penale u 1/4 finalu od ekipe Mladost iz Zagreba (2:2 u regularnom delu, 2:1 za Mladost u penal seriji), a kasnije u razigravanju za plasman od 5-8 mesta pobedili su HK Vukovi (Sarajevo) sa 8:4 i HK Crvena Zvezda sa 4:0. Prvog takmičarskog dana, u utakmicama po grupama ostvarene su 4 pobede i 3 poraza. Selekcija do 8 godina HK Spartak je u konačnom plasmanu podelila 5-6 mesto (od ukupno 10 ekipa), sa skorom od 4 pobede, 1 nerešen i 4 poraza. Interesantan detalj je da su jedini klub na celom turniru koji je uspeo da sačuva svoju mrežu i odigra nerešeno sa velikom HK Olimpija iz Ljubljane (Slovenija). Ovde posebno treba istaći i devojčice iz HK Spartak koje su na ovom turniru nastupile za ekipu Serbia Girls, sastavljenu isključivo od devojčice iz Subotice, Novog Sada i Beograda, i koje su takođe u obe konkurencije odigrale po desetak utakmica. 

Za HK Spartak su nastupili: Poljaković Filip, Milodanović Filip, Benčić Mihajlo, Brestovac Relja, Kujundžić Nikola, Gubičak Leon, Popov Novak, Ponjavić Andrija, Milanko Danilo, Anđelković Luka, Budinčević Petar, Rajković Marjan, Blažić Teodor, Mandić Petar, Lakićević Vidak, Kostić Vuk, Boršoš Augustin, Bjelan Mitja, Maravić Stefan, Nađ Strahinja, Tikvicki David, Kovač Nina, Lukić Dunja, Mandić Marta, Tikvicki Martina, Mandić Antonija, Poljaković Lana i Ponjavić Iva. Treneri: Brestovac Uroš i Kolarić Aleksandar.

Selekcija U14 je u subotu 3. novembra imala utakmicu u sklopu "C" Prvenstva Mađarske u kojem učestvuju u fuziji sa HC Kiškoroš, gde su kao domaćini u jednoj teškoj i borbenoj utakmici uspeli da odnesu zasluženu pobedu nad ekipom Szekszardi Jegmadarak od 4:3 (2:1 0:0 2:2). Za zajedničku ekipu HK Spartak-Kiskoros iz Subotice su nastupili: Đukanović Luka, Penava Ognjen, Miklenović Mellanija, Sekulić Elena, Feher Čongor, Šandor David, Rajković Martin, Distl Dominik, Benčić Anastasija, Stantić Sara. Trener: Jaramazović Zoran.

Selekcija U12 je u nedelju 4.novembra u fuziji sa HC Kiskoros, u sklopu "B" Prvenstva Mađarske odigrala utakmicu sa ekipom ISK Lendület Gyergyószentmiklós i zabeležila ubedljivu pobedu od 11:0 (4:0 4:0 3:0). Za zajedničku ekipu HK Spartak-Kiskoros su nastupili: Vučinić Vasilije, Kuntić David, Janković Ognjen, Kukaras Luka, Rac Sabo Hanna, Popov Jovana, Gladić Petra, Penava Ognjen, Temunović Vanja i Bem Karlo. Trener: Jaramazović Zoran.

 

Custom Search