Košarkaši Spartaka poraženi od Novog Pazara

Ned, 18.11.2018 - 00:00 -- dejan.vukovic

Spartak – Novi Pazar 73:75 (23:20, 14:22, 10:11, 26:22)

Subotica, Hala sportova, gledalaca: oko 350. Sudije: Ilija Belošević, Marko Pecelj, Marko Strika.

Spartak: Vilijams 25, Igrutinović 2, Bakumanja 6, S. Gazibegović, Lučić 3, Urošević, Čampara 25, Petrov, Kojić, V. Gazibegović 6, Kuridža 6.

Novi Pazar: Brunčević 4, Eminbegović, Mukanović, Slavković, Radonjić 11, Hadžifejzović 15, Simeunović 5, Krstić 16, Han, Nešović 15, Ivanović 5, Vujović 4.

Košarkaši Spartaka su poraženi u utakmici koja je obilovala greškama sa obe strane. Drama je viđena u samom finišu utakmice, gosti su u poslednji minut ušli sa deset poena prednosti da bi Spartak prišao na koš zaostatka te imao priliku da izbori produžetak u poslednjim trenucima utrakmice. Ipak, gledajući celu utakmicu Novi Pazar možda i zasluženo nosi bodove iz Subotice.

Početak utakmice pripao je gostima koji su nakon koša Krstića poveli sas 9:5. Lučić je trojkom vratio Spartak u igru da bi Čampara doneo prednost subotičanima od tri poena 14:11.  Košem Gazibegovića Spartak dolazi do 23:17. Ipak, neopreznost u poslednje dve sekunde koštala je Spartak sigurne prednosti, pošto je Krstić smanjio na 23:20.

Bakumanja zakucavanjem  u osmom minutu druge četvrtine dovodi Spartak u vodstvo od 37:31. Novi Pazar je za minut poravnao na 37:37, da bi trojkom Nešovića i košem Ivanovića na poluvreme otišli sa prednošću od 5 poena, 37:42. 

Treći period doneo je malo koševa i puno grešaka sa obe strane. Sa dva koša Čampare Spartak se primakao protivniku, nakon čega su gosti odgovorili sa serijom od 6:0. Spartak je mnogo grešio, ali te greške su većinom prošle bez kazne jer su se gosti mučili da poentiraju. Vilijams prekida post Subotičana, koji su četiri minuta do kraja treće četvrtine bili u zaostatku od tri poena. Pred poslednjih deset minuta Novi Pazar je imao šest poena viška. 

Gosti su u prvoj minuti poslednje četvrtine imali dvocifrenu prednost, 57:47. Spartak, opterećen povredama, nije imao dovoljno raspoloženih igrača koji bi mogli da nagoveste preokret. Ipak, nije izostalo uzbuđenje u samom finišu utakmice. Gosti su minut pre kraja imali deset poena viška 68:58, da bi Vilijams pogodio trojku 23 sekundi pre kraja za 66:70. Nerđović je siguran sa slobodnih bacanja da bi Kuridža trojkom smanjio na 69:72. Krstić pogađa samo jedno slobodno bacanje a Vilijams novom trojkom primiće Sparetak na samo poen zaostatka 72:73.  Na žalost domaće publike Krstić realizuje oba slobodna bacanja za 72:75. Ostalo je Spartaku oko pet sekundi za produžetak, Vilijams pogađa prvo slobodno bacanje, drugo namerno promašuje, ali umesto košarkaša Spartaka loptu hvata Hadžifejzović i sprečava iznenađenje u finišu.

Tagovi: 
Custom Search