Dominacija gimnastičarki na pionirskom prvenstvu Srbije

Pon, 19.11.2018 - 22:46 -- dejan.vukovic

Proteklog vikenda u Novom Sadu je održano finale Pionirske gimnastičke lige Srbije na kojem su dominirale subotičke gimnastičarke.

U konkurenciji do 11 godina takmičarke gimnastičkog Sokolskog društva Spartak ekipno su osvojile prvo mesto u sastavu Popov Martina, Gračan Milka i Babičković Dunja. Uspeh su upotpunili i u pojedinačnoj konkurenciji, Babičković Dunja je u višeboju osvojila zlatnu medalju, dok je Gračan Milka bila druga. U finalu po ispravama Babičković Dunja je bila prva u sve 4 discipline a Gračan Milka je osvojila bronzanu medalju na razboju i na gredi.

Ekipno prvo mesto osvojili su i u konkurenciji gimnastičarki do 12 godina. Zlatnu medalju osvojile su u sastavu: Rakić Staša, Ristić Nađa i Šabić Nina. Nije izostao uspeh ni u pojedinačnoj konkurenciji. Šabić Nina je bila prvoplasirana u višeboju dok je srebrn amedalja pripala Ristić Nađi. U finalu po spravama najuspešnija je bila Šabić Nina sa 2 zlatne, jednom srebrnom i jednom bronzanom medaljom. Ristić Nađa je osvojila 2 srebrne, dok je Rakić Staša bila četvrta na preskoku. 

Custom Search