Rukometaši Spartaka napunili mrežu Mokre Gore

Pon, 26.11.2018 - 14:48 -- dejan.vukovic

RK Spartak - RK Mokra Gora 31:21 (17:13)

Hala sportova u Subotici. Sudije: Antić Vanja i Jakovljević Jelena. Gledalaca: oko 400. Isključenja: Spartak 2 min, Mokra Gora 8 min. Sedmerci: Spartak: 1/1, Mokra Gora: 6/5. Igrač utakmice: Stefan Arđelan (RK Spartak) 

Spartak: Pjevalica Vukašin, Rosić Nikola, Peić Tukuljac Željko 1, Peić Tukuljac Jovan, Kolundžić Uroš, Šukić Željko 2, Janković Stefan 10, Spremo Strahinja, Kojadinović Uroš 3, Arđelan Stefan, Karan Dejan 1, Reljić Milan, Petrović Ilija 7, Ristić Mihailo, Leovac Filip 4, Stefanović Nikola 2, Arđelan Stefan (15 odbrana), Abadžić Vladimir (k)

Mokra Gora: Orlović, Erić 1, Biševac 3, Božović M., Aleksić 1, Tomović (k) 2. Nikolić 4, Milenković, Tomić 3, Božović N., Kasalović D. 1, Kasalović A. 1, Aleksić 2, Utvić, Davidović 2, Đukić 1. 

Rukometaši Spartaka došli su do važne prvenstvene pobede. Subotičani su kontrolisali igru od samog početka. Igrali su čvrsto i homogeno u odbrani na čelu sa raspoloženim mladim golmanom Stefanom Arđelanom, dok su u napadu bili izuzetno precizni što oslikava i krajnji rezultat od deset golova viška u odnosu na protivnika. 

Početak utakmice nagoveštavao je dobro izdanje rukometaša Spartak akoji su sa velikom željom ušli u ovaj susret. Nakon početnog izjednačenja od 2:2 i 5:5, subotičani prave razliku te golovima Jankovića i Petrovića dolaze do vodstva od 7:5 u 12. minutu. Biševac smanjuje na samo gol zaostatka, kada je usledila nova serija subotičana zahvaljujući odbranama Arđelana te pogocima Jankovića, Petrovića i Leovca za 10:6 na polovini prvog dela. Stečenu prednost domaći su uspešno održali do isteka prvih pola sata igre nedozvolivši protivniku da se rezultatski primakne. Poluvreme je okončano sa 17:13 u korist Spartaka. 

Nije se menjao odnos snaga ni u nastavku susreta, Kojadinović je iskoristio kontru u 40. minutu i svojoj ekipi doneo pet golova viška, 20:15. Spartak je tada u potpusnosti zaustavio napade Mokre Gore koji su u narednih 15 minuta posltigli samo tri gola, ukupno 7 u drugom poluvremenu, dok su subotičani bili precizni sa svih pozicija te nakon pogotka Ilije Petrovića u 54 minutu imali deset golova viška, 28:18. U finišu meča trener domaćih šansu je dao i mlađim igračima, ali se to nije osetilo na rezultat te je meč završen sa deset golova viška u korist Spartaka. 

Za igrača utakmice proglašen je golman subotičana Stefan Arđelan koji je imao petnaest odbrana. Istakao se i Janković sa deset golova kao i Ilija Petrović koji je sedam lopti poslao u protivničku mrežu. Treba napomenuti da nije bilo slabog pojedinca u redovima Spartaka koji su kolektivnom igrom ostvarili važnu prvenstvenu pobedu. 

U sledećem desetom kolu Spartak gostuje u Beogradu, gde u petak 30. novembra od 18:30 igraju protiv RK Partizan.  

 

Custom Search