Rukometaši Spartaka savladali Proleter

Sre, 23.01.2019 - 23:31 -- dejan.vukovic

Spartak - Proleter 27:25 (12:13)

Hala sportova u Subotici. Sudije: Đurašinović Stevan i Bošković Borko. Sedmerc. Spartak Vojput 4/2, Proleter 4/4

Spartak Vojput: Peić Željko 6, Peić Jovan, Kolundžić, Šukić 2, Spremo, Kojadinović 3, Karan 3, Petrović I. 7, Leovac 1, Stefanović 3, Arđelan, Petrović S. 1, Raković, Milutinović, Pjevalica, Obradović, Milutinović L 1.

Proleter: Šaru, Terzić, Toškov, Dimitrić Ž., Paun, Spahić 1, Đurišić, Gaćinović M., Gaćinović A. 1, Rnić 13, Dimitrić Stanko 3, Dimitrić Slobodan 5.

Rukometaši Spartak Vojputa nakon Rabotnika iz Makedonije u drugoj pripremnoj utakmici ugostili su ekipu Proletera, trenutnog lidera Super B lige grupa Sever. Subotičani su bili bolji rival i na kraju slavili sa 27:25, dok su gosti pokazali da se opravdano nalaze na čelu Super B lige i da su najveći kandidati za ulazak u elitno društvo. 

Početak utakmice pripao je Proleteru koji je poveo sa 3:0 u 3. minutu. Subotičani su pojačali igru u odbrani te golom Peić Željka osam minuta kasnije poravnali na 5:5. Razigrao se Rnić koji je zadavao velike probleme odbrani domaćih, sa njegova dva gola u nizu Proleter je ponovo stekao osetniju prednost, 5:7. Spartak je ubrzo poravnao a do prvog vodstva su došli u 21. minutu golom Ilije Petrovića, 9:8. Ponovo je Rnić bio nerešiv za odbranu Spartaka, njegovim golovima gosti su prvo poluvreme završili sa minimalnom prednošću od 13:12.

Drugo poluvreme Spartak je počeo serijom od tri gola za preokret od 15:13. Do kraja utakmice stečenu prednost nisu više ispuštali. Proleter je par puta prišao na gol zaostatka, ali nisu mogli i do izjednačenja. Tri minuta pre kraja Peić Željko rešava pitanje pobednika pošto dovodi Spartak u vodstvo od 27:24. U samom finišu utakmice Dimitrić Stanko, bivši igrač subotičani uspeva da smanji na 27:25. 

U nastavku priprema, Spartak će u petak učestvovati na turniru "Drago Jovović" u Vrbasu gde u prvoj utakmici igraju protiv Jugovića iz Kaća.

Custom Search