Kik bokseri Spartaka učestvovali na turniru u Somboru

Uto, 05.02.2019 - 23:50 -- dejan.vukovic

Na tradicionalnom turniru u Somboru koji je održan u Hali Mostonga 3. februara 2019. učestvovalo je oko sto takmičara iz Vojvodine i Segedina, da provere sportsku formu, pred nastupajuću takmičarsku sezonu.

Pored Kik boks kluba iz Sombora, koji je bio domaćin, učestvovali su KBK "Vuk" iz Bača, boks klubovi iz Novog Sada i Sombora, MMA klub iz Segedina, subotički kik boks klubovi Top fighter; Ultimate fitness i Kik boks klub "Spartak". Borbe su se radile u klasičnom boksu i u Kik boksu (discipline low kick i K1) u trajanju u 3x3min,odnosno 3x2min. Posao merioca vremena i sudije u ringu su bili da mečevi prodju u duhu pravila borbe, ali bez proglašavanja pobednika.

Sergej Vračar iz KBK "Spartak" je odradio čak tri meča gde je pokazao dobru fizičku pripremu, svoj kružni udarac desnom nogom kojim je pogadjao svoje rivale i dobru odbranu duplim dekungom u sudaru sa snažnijim seniorima. Predrag Buljovčić je takodje odradio tri meča i pokazao svoju nadmoć nad prva dva mlađa rivala koje je kanonadama ručnih i nožnih eksplozivnih udaraca naterao na predaju. Medjutim, posle prve ravnopravne runde sa borcem MMA kluba Segedin, morao je da odustane, jer nije mogao držati tempo koji je nametnuo iskusniji takmičar iz Mađarske. Treća Spartakova takmičarka, prvakinja Vojvodine u kik boksu,Tanja Buljovčić, još jednom je pokazala nadmoć nad rivalkom iz Sombora, čime je najavila da se uključi u borbu za zlatnu medalju na predstojećem Prvenstvu Srbije u kik boksu.

 

Custom Search