Nagrađeni najbolji na Skupštini konjičkog kluba Bačka

Čet, 21.02.2019 - 23:45 -- dejan.vukovic

U četvrtak, 21. februara, u sali "Miraž", održana je godišnja skupština Konjičkog kluba Bačka. Kako je to već i običaj, prvi deo je protekao u radnoj atmosferi. Bila je to prilika da rukovodstvo Kluba, na čelu sa Miodragom Zagorcem, podnese izveštaj o radu, ali i da se predstavi plan trka za 2019. godinu. 

Kako je istakao Zagorac, protekla sezona je bila vrlo dobra za KK Bačka koji je bio domaćin u osam trkačih dana, uz završne trke revijalnog karaktera. Među osam kasačkih okupljanja izdvojilo se nekoliko izuzetnih, poput za Suboticu tradicionalnih trka "Dužijanca", "Subotiča milja", "Trka Grada Subotice", a na severu Bačke su održane i sve tri trke iz "Derbi" grupe. Planovi za novu sezonu koja startuje u aprilu otkrivaju da će u Bačkoj uspeti da zadrže nivo od osam trkačkih dana, da će biti nastavljen tradicija održavanja najpoznatijih trka, ali da će ovaj klub biti i ove godine domaćin najvažnije trke u karijeri svakog kasača – "Derbija". 

U drugom, svečanom delu, podeljena su priznanja za najbolje članove KK Bačka u više kategorije, a nisu zaboravljeni ni svi oni koji su na neki način pomogli održavanje trka u 2018. godini, odnosno oni koji daju doprinos razvoju konjičkog kasačkog sporta. Među dvogodim kasačima prvo mesto zauzelo je grlo San Siro, drugo Morena Lobel, a treče Liktor Crown. Kod trogodaca je poredak sledeći: Alfa Varenne, Silverado, Destro Ferm, a kod četvorogodih kasača Iago d' Amore, Flekica, Angela. Najbolje starije grlo je Nadir Three, slede Ragi Cocks i Pan Keč. Najbolji trener je Branislav Mukić, ispred Nikole Poljakovića i Antuna Horvatskog, najbolji vozač je Josip Gabrić, ispred Branislava Mukić i Stane Peić Tukuljac. Na rang-listi vlasnika prvi je Petar Žužić, a slede Pavle Crnković i Antun Horvatski, a kod odgajivača Branislav Mukić ispred Lazara Balaževića i Josipa Stantića. 

Dodeljene su na kraju i dve posebne nagrade. Uvedeno je novo priznanje, za najboljeg mladog vozača, a ono je otišlo u ruke Borisa Milodanovića. Posebno priznanje zaslužio je Mitja Kos, sudija iz Slovenije, koji je, kako sam kaže, pomogao da se napravi i nekoliko koraka napred po ovom pitanju.

U svečanom delu priznanja su dodeljena onimakoji su pomogli u održavanju trka u 2018 godini kao i u popularizaciji konjičkog sporta i KK Bačka. Priznanje je dodeljeno i našoj stranici Subotica.info koja je ispratila sve trkačke dane koji su organizovani na subotičkom hipodromu. Zahvaljujemo se konjičkom klubu na priznanju koji su time pokazali da vrednuju naš trud i rad. 

Ličnosti: 
Custom Search