Dokumentarna fotografija života naroda na Balkanu

Ned, 24.02.2019 - 01:21 -- nikola.tumbas
Michael Bowring - Srbija mi je dala boju u fotografiji
Michael Bowring - Srbija mi je dala boju u fotografiji
Uvodna pesma - Gusta magla
Uvodna pesma - Gusta magla
Otvaranje izložbe deo 1
Otvaranje izložbe deo 1
Otvaranje izložbe deo 2
Otvaranje izložbe deo 2
Otvaranje izložbe deo 3
Otvaranje izložbe deo 3

U Savremenoj galeriji Subotica večeras je otvorena izuzetna izložba „Čudna zagonetka posuda za so i biber“ britanskog fotografa Michaela Bowringa. Izložba  predstavlja njegov opus fotografija koje je snimio tokom svog boravka u zemljama Balkana.

Na otvaranju posetiocima su se obratili, direktor galerije Arpad Blaško, Zsófia Szerda, novinarka i fotograf i Miroslav Jovančić, kustos izložbe ( u veoma inspirativnom i dugom govoru ), (u prilozima je zabeleženo celokupno otvaranje izložbe)

U uvodnom, muzičkom delu nastupilo je deo ekipe Etnokora: Bakos Árpád  (vokal, koboz), Zoran Dukić (gitara) i Miroslav Jovančić (violina).

Preporuka, poslušati muziciranje ove trojke, gde je večeras izuzetno bio ekstatičan, gotovo izvan sebe, Miroslav Jovančić.

I još jedan zanimljiv detalj: Ovo je verovatno izložba sa najvećim brojem eksponata koje je održana u Savremenoj galeriji, ali i sa najvećim brojem, ikada, prisutnih Kineza koji su pažljivo snimali događaj, takođe i subotičkih fotografa bez foto aparata.

Na kraju ako želite da saznate nešto više o Bowringu pročitajte intervju sa njim ovde - https://www.subotica.info/2014/02/20/bowring-na-informativnom-razgovoru

Custom Search