Rukometaši se porazom oprostili od plej ofa

Čet, 28.03.2019 - 15:47 -- dejan.vukovic

Spartak - Partizan 24:27 (12:14)

Hala Sportova u Subotici. Geladalaca: oko 1.000. Sudije: Nikolić Nenad i Stojković Dušan. Sedmerci: Spartak 4/2, Partizan 2/2. Isključenja: Spartak 6 min, Partizan 12 min.  

Spartak: Raković, Peić Tukuljac 1, Rosić, Kolundžić, Šukić 3, Bozoljac, Potpara, Spremo, Kojadinović 7, Pjevalica, Karan 1, I. Petrović 4, S. Petrović 4, Leovac, Stefanović 4, Arđelan. 

Partizan: A. Milenković, Radivojević 1, Banduka 5, Ivanović 2, Milutinović, Radovanović 1, Radivojević, Padežanin 2, Minić 2, Nešić, Ilić, Trnavac, V. Milenković 1, Stevanović 6, Micić 1, Šotić 6.

Rukometaši Spartaka nisu iskoristili mogućnost da se pobedom u pretposlednjem kolu ligaškog dela uključe u borbu za plej of. U derbi meču u sjajnoj atmosferi pred skoro 1.000 gladalaca poraženi su od Partizana sa 27:24 koji su ovom pobedom osigurali mesto među četiri najbolje ekipe u prvenstvu i borbu za prvaka.    

Subotičani nisu uspeli da ponove igru koja ih je krasila u većem delu prvenstva, uticala je na mlade momke možda i atmosfera u Hali koja je bila prava sportska sa podrškom za oba kluba. Rukovodstvo kluba se potrudilo da ponovo iznenadi posetioce na utakmici, koji su ovom prilikom u poluvremenu mogli da se besplatne posluže sa kobasicama u lepinji i sokovima. Podeljeno je i 50 majica sa grbom kluba a sve u cilju popularizacije rukometa kao sporta i RK Spartak koji je ove sezone napravio pravi podvig uključivši se u borbu za plej of uprkos ogromnim problemima na početku sezone. Uz pomoć Grada i ambicioznih ljudi iz kluba i prijatelja kluba ostvaren je veliki uspeh.   

Na prvi gol se čekalo skoro četiri minuta, nakon čega su igrači Partizana poveli sa 3:1. Usledilo je par tehničkih gešaka domaćih, da bi crno-beli preko Stevanovića u 16. minutu povećali prednost na tri gola, 3:6. Požrtvovanom igrom Spartak je par puta prilazio na gol zaostatka, 5:6, 7:8, 8:9, ali zbog neke tehničke greške ili slabe realizacije u tim momentima nisu uspevali da poravnaju rezultat. Novu priliku za izjednačenje imali su u 27 minutu nakon što je Peić Željko smanjio na 10:11. Umesto poravnanja, Partizan je golovima Radovanovića i Banduke ponovo imao tri gola viška, 10:13. U poslednjem minutu prvog dela publika je videla tri brza gola, pa se na odmor otišlo sa prednođću beograđana od 14:12.  

Slična situacija viđena je i u drugom delu meča. Kada god bi Spartak prišao na gol zaostatka usledili bi problemi u igri domaćih ili brz odgovor Partizana.  Subotičani su bili u naletu petnaest minuta pre kraja kada su golovima Kojadinovića i Petrovića stigli na 20:22 inajavili burnu završnicu. Partizan je tada pojačao odbranu, sačuvali su mrežu u narednih šest minuta a golovima radivojevića i Milenkovića povećali prednost na 24:20. Sedmim golom Kojadinovića na utakmici Spartak je pet minuta pre kraja smanjio na 23:25, ali nisu uspeli i više od toga. Na kraju zaslužena pobeda Partizana od 27:24. 

Za najboljeg igrača utakmice proglašen je Šotić Mladen koji je postigao 6 golova. Spartak u poslednjem 22. kolu gostuje ekipi Rudara, a nakon toga takmičenje nastavljaju za plasman od 5 do 8 mesta tj za bolju poziciju u Kupu u narednoj sezoni. 

Tagovi: 
Custom Search