Proglašeni pobednici BizKod#4

Pon, 01.04.2019 - 19:23 -- darko.kovacevic

Juče je u Subotici završen četvrti po redu BizKod u organizaciji Infostud grupe.

Devetnaest timova sa po četvoro učesnika takmičilo se u dve kategorije: 12 timova je odmerilo snage u Biz, a 7 timova u Kod delu takmičenja. Nakon 24 sata osmišljavanja i prezentacija ideja, žiri je izabrao pobedničke ekipe, što nije bio ni malo jednostavan posao s obzirom na sjajne ideje koje su studenti prezentovali.

U pokušaju da automatizuju procese koji bi štedeli vreme HR administraciji najbolji je bio programerski četverac “Undefined”, dok su drugo i treće plasirani timovi “Confusion of the highest order” i “Suboptimal”.

U razradi biznis ideje kojom je trebalo unaprediti neki od Infostudovih biznisa, tron je zauzela ekipa “Fantastic four”, dok su drugo i treće mesto odneli “Zadrugari” i “Bizmind”.

Prema rečima studenata, ovo je bilo sjajno iskustvo koje im je dalo priliku da testiraju stečena znanja, ali i karakter u ekstremnim uslovima i da nauče kako da funkcionišu u timu.

Kako navodi Branimir Gajić, direktor Infostud grupe, namera ovakvih takmičenja je da se približe privreda i obrazovanje, ali i da se popularizuje stvaranje digitalnih kompetencija i u drugim smerovima koji nisu u uskoj vezi sa IT sektorom.

Projekat je realizovan u saradnji sa VTŠ-om i Ekonomskim Fakultetom u Subotici.

Ličnosti: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search