Fudbaleri Arene prvaci SOS Lige šampiona

Uto, 09.04.2019 - 22:03 -- dejan.vukovic

Proteklog vikenda je u Somboru okončano takmičenje u okviru SOS lige budućih šampiona u više takmičarskih selekcija mlađih kategorija. Među najboljim ekipama su bili dečaci iz Subotice koji su stigli do završnice, ali i do značajnih rezultata.

Najbolji rezultat ostvarili su fudbaleri Arene, u kategoriji 2008. godišta, osvojivši prvo mesto i plasman na završnicu najboljih ekipa Srbije koja će se održati na Zlatiboru.  Dečaci Arene su u poslednjem kolu savladali konkurenta za prvo mesto, ekipu domaćeg Spektra koji je ostao na drugom mestu, dok je treće mesto pripalo FK Olimpik iz Apatina.

U 2010. godištu prvo mesto osvojio je Spektar, drugi su bili fudbaleri Radničkog iz Sombora, a pobedom u subotičkom derbiju protiv Arene, FK Subotica stiže do trećeg mesta. Najbolja ekipa u 2011. godištu bio je Lider iz Odžaka, Spartak iz Subotice bio je drugi, a apatinski Olimpik treći.

Čast subotičke škole fudbala branili su Arena, Spartak i Subotica, a najboljim rezultatom može se pohvaliti ekipa Arene koja je u 2008. godištu bila bolja od rivala. – U konkurenciji je bilo još dvanaest ekipa, a tokom cele sezone smo beležili dobre rezultate. Nakon dvanaest odigranih kola bili smo prvi, pa smo se tako i našli među šest najboljih ekipa koje su igrale u plej-ofu. Tu smo imali još pet mečeva, a poslednji je bio najzanimljiviji. Savladali smo Spektar u poslednjem kolu i ostavili rivala iz Sombora na drugom mestu. Bila je to odlična utakmica završena našom pobedom od 2:1 – ističe Dragomir Marinković, trener Arene.

Arena je na turniru nastupila sa više generacija, baš kao i drugi subotički predstavnici. – Mislim da se subotička škola fudbala predstavila u lepom svetlu, pokazali smo da se u Subotici igra najlepši fudbal. Nije tajna da su često utakmice među gradskim rivalima i najzanimljivije. – Što se tiče utakmica selekcije 2008. godišta nije bilo mnogo dilema. Suboticu smo pobedili sa 7:3 tokom sezone, a u plej-ofu sa 7:0. Od Spartaka smo u ligaškom delu bili bolji sa 5:0.

Za selekcija Arene 2008.godišta igrali su: Mihajlo Milinković, Miloš Bugarčić, Andrija Šarčević, Ognjen Mesaroš, Lazar Vujović, Andrej Srdić, Novak Rakić, Novak Carek, Radovan Ristić, Aleks Makai i Vanja Temunović. 

Tagovi: 
Custom Search