Nerešeno sa Brazilom

Uto, 09.04.2019 - 09:05 -- dejan.vukovic

Svetsko prvenstvo u fudbalu za srednjoškolce počelo je u nedelju 6. aprila svečanim otvaranjem koje je obavljeno u Hali Implus pored hotela Crown plaza u Beogradu. Takmičenje okuplja oko 1.000 mladih fudbalera i pratećih članova timova. Za naslov najbolje reprezentacije sveta boriće se 24 selekcije u muškoj i 16 u ženskoj konkurenciji.

Srbiju u muškoj kategoriji predstavlja Hemijsko tehnološka škola iz Subotica koju predvodi profesor Arpad nađ Varjaš i koja je bila najbolja na državnom prvenstvu. Srbija je u grupi sa Brazilom, Libanom, Kineskim Tajpehom, Belgijom i Bugarskom. Prvog dana Srbija je savladala Bugarsku sa 1:0, da bi nakon toga istim rezultatom bila poražena od Belgije. Treći susret je bio i najinteresantniji jer su se subotičani sastali sa školskom reprezentacijom Brazila. Utakmica je završena bez pobednika 1:1. Poveli su đaci Hemijsko-tehnološke škole iz Subotice golom Pejčića u 28. minutu da bi u drugom poluvremenu Brazil preko Santosa poravnao na konačnih 1:1. 

Poslednjeg dana grupnog dela prvenstva, Srbija se uutorak 9. aprila sastaje sa Libanom i Kineskim Tajpehom. Do sada su osvojili 4 boda i sa optimizmom očekuju nastavak takmičenja.  

Raspored prvenstva sa satnicama

Custom Search