Creative studio učestvovao na internacionalnom takmičenju u Poreču

Čet, 02.05.2019 - 11:31 -- dejan.vukovic

Nakon uspešnog nastupa na nacionalnom prvenstvu u Novom Sadu, članovi "Creative studija", studija za moderan balet, učestvovali su na internacionalnom takmičenju pod nazivom "Dance Fest Poreč", koje se održalo od 5. do 7. aprila 2019. u Poreču.

Pred internacionalnim sudijama u dvorani "Žatika", balerine sz izvele 8 koreografija, u četiri plesne discipline (moderan balet, mjuzikl, open i produkcija). Koreografije su odigrale devojčice uzrasta: mini (do 8 godina), deca (do 12 godina) i juniori (do 17 godina).

Subotičanke su osvojile dva prva mesta, jedno drugo mesto i tri treća mesta. Pored ovoga osvojile su i po jedno 4. i 8. mesto. Koreografi nagrađenih koreografija su: Mirjana Perčić i Maša Lukić. Asistent u radu sa decom bila je Imelda Pjevalica.

Pored nastupa na takmičenju imale su priliku da učestvuju i u plesnim radionicama, kao i da se druže i uživaju u ovom prelepom Istarskom gradu. Odlazak na takmičenje u Poreč omogućili su, pre svega, roditelji, zatim Grad Subotica, kao i drugi donatori: "Pionir", "Voda Voda", pekara "Artos", "Days in Colours", "Tržnica", "Poslovni inkubator", "Elektrokomerc", "Manufaktura" i "ASC karoserija".

Nakon ovog nastupa, članovi studija se pripremaju da 10. i 11. maja, u sali Dečjeg pozorišta, sa početkom u 19,30, izvedu predstavu pod nazivom "Devojčice koje su promenile svet".

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search