Najava praznika odbojke na subotičkom Trgu

Uto, 14.05.2019 - 22:44 -- dejan.vukovic

U subotu, 18. maja, u organizaciji OK „Volleyball 2000“ biće održano devetnaesto izdanje tradicionalnog turnira u odbojci na ulici „Streetvolleyball“. Biće to prilika da se na jednom mestu, na sedamnaest terena postavljenih ispred Gradske kuće u Subotici, okupi oko 150 ekipa.

– Prijave su do četvrtka, tako da još nemamo konačnu brojku učesnika, ali će sigurno biti 150 ekipa iz 25 klubova. Kako nastupaju i ekipe Ex Yu iz Beča i Vožd iz Prijedora, ovo izdanje će biti i međunarodnog karaktera. Najviše klubova je naravno iz Srbije, pre svega iz Vojvodine. Zajedno će igrati i ekipe škola odbojke, ali i superligaši, što je izuzetno važno za popularizaciju odbojke u našoj zemlji i Subotici – ističe Dragan Savić, organizator takmičenja, pa nastavlja: – Za subotu je najavljeno lepo vreme, biće to pravi praznik odbojke. Počinjemo u 10 sati, do 12 sati su razigravanja, a finala planiramo od 14 sati. Igra se u šest kategorija devojčica, od 2004. do 2010. godišta, dok će takmičenje dečaka biti održano u tri kategorije – kazao je Savić i izrazio zahvalnost resoru za sport i omladinu Subotice i Sportskom savezu Subotice oko pomoći i devetanestog izdanja tradicionalnog tunira.

Promoter turnira za ovu godinu je Barbara Batinić, sada prvotimka Spartaka, ali i nekadašnja učesnica ovakvih turnira. – Već treću godinu nastupam za prvi tim Spartaka, igramo u Super ligi. Ideja je da se što više radi sa mladim igračima, da se prati njihov napredak, pa takav mora biti i put dece koja dođu da u subotu igraju na ovom lepom turniru. Sećam se kada je moja generacija bila učesnik, bilo nam je lepo da učestvujemo, pre svega zbog igre, ali i mogućnosti da se družimo sa decom iz drugih klubova, gradova... Želim svima lepo vreme i uspešan turnir – dodala je Barbara Batinić.

Custom Search