Srebro za Streljački klub Spartak na turniru u Zrenjaninu

Ned, 26.05.2019 - 16:42 -- darko.kovacevic

U subotu 25.05.2019. godine u izvanrednoj organizaciji Streljačkog društva iz Zrenjanina na njihovom Gradskom strelištu održano je Turnirsko takmičenje na otvaranju vatrene sezone, gađanje u glinene ćupove veličine kutije šibica, sa malokalibarskom puškom na daljini od 50 metara,  stojeći stav bez naslona.

Ovo ekipno takmičenje ima tradiciju dugu preko 100 godina i u njemu učestvuju gotovo svi najbolji strelci u državi. Ovaj put je učestvovalo 18 ekipa koje imaju pravo da pucaju više puta kako bi ostvarili što bolji rezultat, naravno uz novčanu nadoknadu za pravo na pucanje, obzirom da  je samo prvi put besplatno.

Takmičenje se odvija tako što se postave 3 ćupa u koje pucaju 3 takmičara iz jednog kluba sa po 5 metaka. Cilj je pogoditi sva 3 ćupa u što kraćem vremenu a ukoliko jedan strelac pogodi svoj ćup ima pravo da sa preostalom neutrošenom municijom gađa ćupove svoje ekipe kako bi pomogao u što bržem eliminasanju meta.

Streljački klub "Spartak" iz Subotice je u sastavu Jelena Todorović, Miroslav Morača i Milan Jarić na tom takmičenju osvojio drugo mesto i srebrni pehar sa vremenom od 36 sekundi. Prva je bila ekipa iz Pančeva sa 25 sekundi dok je treće mesto zauzela ekipa Zrenjanina koja je sa  rezultatom od 36 sekundi ušla u dodatno raspucavanje sa Streljačkim klubom "Spartak". Ekipa „Spartaka“ je za 27 sekundi eliminisala svoj ćup i time osvojila drugo mesto.

Nakon takmičenja nastalo je druženje uz paprikaš od divljači i prijatnim razgovorima o nastupajućim prvenstvenim takmičenjima.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search