Prijem za dečake Fudbalskog kluba Arena

Čet, 06.06.2019 - 22:42 -- dejan.vukovic

Dečaci Fudbalskog kluba Arena, selekcija sastavljena od igrača rođenih 2008. godine, bila je gost u kancelariji Nemanje Simovića, člana Gradskog veća Subotice zaduženog za sport i omladinu.

Vredni dečaci su u proteklom periodu imali odlične rezultate, a pred njima su nova dokazivanja. Ova je selekcija osvojila drugo mesto na finalnom turniru „SOS lige šampiona“ pre dve nedelje, a prošle nedelje osvojili su prvo mesto na međunarodnom turniru u Apatinu, dok je za petak zakazan početak nastupa na jednom od najjačih turnira u regionu – Memorijalu „Vujadin Boškov“.

Član Gradskog veća Subotice je čestitao dečacima i njihovom treneru na uspesima, te im poželeo da ne čekaju dugo da se ponovo vide, i da ostanu u sportu i ugledaju se na brojne velikane koje je Subotica imala, kako u fudbalu, tako i sportu uopšte. Dragomir Marinković, trener Arene, je, uz podršku dece, uručio Simoviću uramljenu fotografiju ekipe, kao uspomenu na druženje, ali i u ime zahvalnosti na pomoći koju je pružila lokalna samouprava prilikom gostovanja Arene na Zlatiboru. – Možemo biti prezadovoljni učinkom ove dece, ne samo na ovom turniru, nego na sve što rade. Siguran sam da je ovo jedna od najtalentovnaijih generacija koje je Subotica imala u poslednjih 10-15 godina. Ako nastave da rade, verujem da će dobar deo ove dece moći da napravi karijeru u fudbalu – kazao je Marinković i najavio da će turnir u Novom Sadu biti lepa prilika da se deca izmere sa najboljim ekipama iz Srbije, ali i brojnim gostima iz inostranstva.

Andrija Šarčević je prepričao utiske sa Zlatibor: – Vodili smo sa 1:0, nismo posle realizovali nekoliko dobrih prilika, pa je usledila kazna, i poraz od Crvene zvezde iz Užica u finalu. Ipak, zadovoljni smo kako smo se pokazali, igrali smo lep fudbal i bili najefikasniji – govori Andrija, a Andrej Srdić, najbolji strelac Arene na turniru, nastavlja: – Turniri su bili super, osvojili smo drugo mesto na Zlatiboru, prvo u Apatinu, a nove uspehe očekujemo u Novom Sadu. Čekamo utakmice protiv jačih ekipa, to je teže, ali se bolje napreduje i shvatiš gde se nalaziš u odnosu na najbolje.

Novak Carek je potvrdio da su utisci sjajni, da će to biti turniri koji će se pamtiti, ali i da se moraju izvući pouke da se prilike moraju iskoristiti i dodaje: – Znači nam što imamo priliku da igramo na turnire, putujemo, družimo se, igramo protiv ekipa iz drugih gradova, država, učimo i napredujemo.

Za Arenu su nastupili Mateja Bavčević, Mihajlo Milinković, Aleks Makai, Miloš Bugračić, Andrija Šarčević, Lazar Vujović, Radovan Ristić, Ognjen Mesaroš, Vanja Temunović, Novak Carek, Novak Rakić i Andrej Srdić.

 

Tagovi: 
Custom Search