Uspešno okončan 22. veteranski košarkaški turnir

Pon, 10.06.2019 - 21:43 -- dejan.vukovic

U Subotici je održan jedan od najposećenijih, ali i najkvalitetnijih turnira u košarci za veterane i veteranke na prostorima bivše Jugoslavije, a podatak da traje već 22 godine dovoljno govori o kvalitetu takmičenja i dobroj organizaciji na severu Bačke.

Turnir su ponovo veoma uspešno oprganizovale veterenke ŽKK Spartak, a ispred organizatora više o samom turniru iznela je Slavića Kostić  Okupili smo u Subotici 32 ekipe, oko 330 igrača u veteranskoj konkurenciji. Ne znam da li postoji Ginisov rekord u ovoj kategoriji, ali mislim da bi mogli da konkurišemo. Sve je prošlo u najboljem redu, u sportskom delu, a pogotovo u onom drugom, jer smo se prelepo družili tri dana u Subotici. 

Turnir je zatvoren finalnom utakmicom u kategoriji veterana +35 godina u kojoj je viđena velika borba Dunava iz Apatina i Mladosti iz Zagreba, pobedila je domaća ekipa u kojoj je nastupao i nekadašnji NBA as Darko Miličić. – Došli smo, pre svega, da se družimo, ali i da se borimo na turniru za što bolji plasman. Poznajemo se dobro, družimo se i na basketu, a imalo smo čast da sa nama bude i NBA zvezda kao što je Miličić. Što se samog turnira tiče, on je, kao i uvek odlično organizovan, i mislim da nema boljeg turnira u regionu – komentariše Predrag Šuput, jedan od igrača Dunava, inače dobro poznat subotičkoj publici iz igračkih dana kada je bio jedan od najboljih košarkaša i poentera Spartaka.

 

Rezultati: 

 veteranke +35 godina:

  1. Nikad dosta - Zagreb,
  2. Štroklje - Maribor,
  3. Šizike - Beograd,

veteranke +45:

  1. Nekem 8 van - Budimpešta,
  2. Olstarke - Kranj,
  3. Nikad dosta - Zagreb;

veterani +35 godina:

  1. Dunav - Apatin,
  2. Mladost - Zagreb,
  3. Tigrasti komarci - Subotica,

veterani +45 godina:

  1. Šarmeri - Zagreb,
  2. Zagreb plus - Zagreb,
  3. Igokea - Banja Luka,

veterani +50 godina:

  1. VKK Mostar - Mostar,
  2. Štajerska - Maribor,
  3. Međumurje - Čakovec 
Custom Search