Šest medalja plivača Spartak Prozivke na letnjem prvenstvu Srbije

Uto, 06.08.2019 - 20:39 -- dejan.vukovic

Krajem prošle nedelje, od 02. do 04. avgusta, u Kragujevcu je održano Letnje prvenstvo Srbije u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji.  

Takmičilo se 312 plivača iz 41 kluba iz Srbije u čak 1372 individualne discipline i 100 štafetnih trka, što je dovoljan podatak o jačini samog prvenstva. Plivački klub Spartak-Prozivka učestvovao je sa svega 3 plivača u kategoriji juniora i sva tri izabranika trenera Miroslava Udickog su se vratila u Suboticu sa osvojenim medaljama.

Čajkaš Petra je i na ovom takmičenju ostvarila veoma zapažene rezultate osvojivši čak 6 medalja. U svojoj kategoriji, u disciplini 200 metara leđnim stilom, osvojila je srebrnu medalju dok je, prema isplivanom vremenu, u apsolutnoj kategoriji u istoj disciplini uzela bronzanu medalju. U disciplini 100 metara leđnim stilom na cilj je stigla druga dok je u disciplini 50 metara leđnim stilom na cilj stigla isto druga. Farkaš Balaž je osvojio zlato u disciplini 50 metara prsnim stilom a Dulać Luka je, u disciplini 50 metara delfin, na cilj stigao drugi čime se okitio srebrnom medaljom.

Ličnosti: 
Custom Search