U subotu za vikend dođite na vinski maraton

Čet, 19.09.2019 - 10:21 -- nikola.tumbas

Pre dve godine je prvi Vinski maraton u Srbiji održan upravo kod nas na Paliću, a danas, neposredno pred održavanje trećeg Vinskog maratona, ova manifectacija predstavlja jednu od najatraktivnijih manifestacija u našoj zemlji.

Vinski maraton je manifestacija koja u karnevalskom duhu spaja trčanje, vino, muziku, gastronomiju i mnogobrojne zabavne sadržaje. Dve trke, Vinska trka i Trka uživanja, pružiće učesnicima jedinstveno iskustvo trčanja kroz prirodu.

Staze trka prolaze pored jezera, kroz vinograde i vinarije, pored salaša i kroz prelepe predele vojvođanske ravnice. Na okrepnim stanicama pored vode i voća, trkače očekuju vrhunska vina i lokalni specijaliteti. Cilj ovih trka nije da se staza predje za što kraće vreme, već da se učesnici što bolje provedu i zabave.

Ove godine se Vinski maraton održava u subotu 21. septembra, na Velikoj terasi na Paliću, sa startom trke u 11 časova, ceremonijom otvaranja već od 10:30 časova.

Prijave unapred nisu neophodne, registracija učesnika je pred trku, tako da dođite nešto ranije, očekujemo Vas!

https://vinskimaraton.rs/

 

Info: Radmila Šakić

 

Dodatne informacija:

Saobraćaj u okruženju Palića će u subotu biti praktično onemogućen od 11 do 15 sati. Deo Novosadskog puta, okolina Ludaša i Male pijace.

Salon karikature, pet po redu, sa temom ljuvav i vino, moći će se pogledati na Velikoj terasi, sa učesnicima iz mnogo zemalja.

Naravno očekuju se učesnici sa svojim kreacijama, varijanta maskenbala, što čini festival interesantnim i zabavnim.

Detalj, veliki broj vinarija iz okruženja naravno je podrška ovom maratonu.

Sajam sira, proizvedenog u Vojodini će takođe biti na obali jezera.    

Custom Search